iPhone şarj yuvası temizliği nasıl yapılır?

0
756 Okunma
iPhone şarj yuvası temizliği nasıl yapılır?

iPhone cihazınızda kablolu şarj sırasında bir sorun yaşıyorsanız sebebi muhtemelen şarj kablosu ya da şarj yuvası ile alakalıdır. Yaygın olarak yaşanan sorunlar arasında yer alan bu iki durum, sizi bir telefon maliyetinden kurtarabilir. Yeni bir kablo ya da telefon satın almadan önce deneyebileceğiniz iki yöntemi sizler ile paylaştık.

iPhone şarj kablosu temizliği

2012 yılından bu zamana iPhone cihazları şarj etmek için kullanılan kabloya Lightning adı veriliyor. Klasik bir yapıda olan bu kablo artık hemen hemen tüm Apple cihazlarını şarj edebiliyor. Eğer cihazlarınızı şarj ederken sorun yaşıyorsanız, bu sorunun kablo kaynaklı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Lightning ucunda teması engelleyen herhangi bir cisim olup olmadığını kontrol edin. Eğer toz ve kir birikintileri varsa; kabloyu adaptörden ayırarak bir kurşun kalem silgisi ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Bu eğer sorununuzu çözmüyorsa yeni bir kablo almanız gerekir.

iPhone şarj yuvası temizliği

iPhone şarj yuvası temizliği nasıl yapılır?

Eğer yeni bir kablo sorununuzu çözmediyse; sorun muhtemelen şarj yuvası kaynaklıdır. Bu durumda telefonunuzu tamire göndermeden ya da yenisini satın almadan önce yapabileceğiniz bir şey var. Özellikle uzun süreli kullanımlarda oluşan toz ve kir birikintileri şarj yuvasında temassızlığa neden olur. Fakat bu yuvanın temizliği sanıldığı kadar basit değil. Yanlış hamleler akıllı telefonunuzun bozulmasına sebep olur. Bunun için izleyeceğiniz tek bir güvenli yol var;

Telefonunuzu kapatın. Ardından ince bir kürdan çöpü ile fazla bastırmadan şarj yuvasını temizleyin. Temizliği yaparken baskı uygulamamaya özen gösterin. Ahşap kürdanlar elektriği aktarmaması nedeni ile güvenlidir. İnce yapıları sayesinde temizlik için de kolaylık sağlar. Geleneksel yöntemlerden olan nemli bez ile silme, yuvaya üfürme gibi davranışlardan kaçının. Bu işlemler özellikle cihaz açık durumdayken ona zarar vermenize sebep olabilir.

Kullanmadığınız uygulamaları silin! İşte nedeni

Bu iki çözüme rağmen hala şarj sorunu yaşıyorsanız Apple servisine başvurarak onarım talep edebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz