Kullanmadığınız uygulamaları silin! İşte nedeni

0
132 Okunma
kullanmadığınız uygulamalar

Akıllı cihazlardan mobil uygulamalara erişim oldukça kolaydır. Erişim kolaylığı ve birçoğunun ücretsiz olması sebebi ile telefonlar kullanmadığımız uygulamalar ile dolu. Muhtemelen şu anda telefonunuzda yüklü olduğunu unuttuğunuz uygulamalar var. Bu yazıyı okuduktan son uygulamalarını silmek için harekete geçeceksiniz. İşte kullanmadığınız uygulamaları silmeniz için 3 neden.

Telefonunuzda kaç tane kullanmadığınız uygulama var?

kullanmadığınız uygulamalar depolama alanı

Öncelikle telefonunuzda ya da tabletinizde kaç adet yüklü uygulama olduğunu kontrol edin. Bu işlemi uygulama marketleri App Store ve Google Play’den yapabilirsiniz. Tahmininizden çok çıktı değil mi? Moda olduğu için yükleyip bir süre sonra oynamadığınız oyunlar, pek kullanmadığınız e ticaret siteleri ve buna benzer birçok uygulama telefonumuzda öylece durur. Bu uygulamaları, uygulama ayarlarından da kontrol edip ne sıklıkta kullandığınızı tespit edebilirsiniz.

Peki kullanılmayan uygulamaların ne gibi zararı olur? Gelin birlikte incelim;

Depolama alanınızı işgal eder

Mobil uygulamalar size sunduğu hizmetler doğrultusunda farklı boyutlara sahiptir. Grafiklerle dolu bir mobil oyun ile takvim uygulamaları aynı dosya boyutuna sahip değildir. Kullanmadığınız mobil uygulamaları telefonunuzdan kaldırarak depolama alanınızı genişletebilirsiniz. Bu hem daha fazla depolama imkanı sunar hem de telefonunuzun çalışma performansını etkiler.

Güvenlik ve gizlilik

Mobil uygulamaları yüklediğinizde çeşitli izinler istenir. Bazı kötü niyetli uygulamalar aldığı izinler ile farklı verilere ulaşır. Uzun süre kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzda bulundurmak güvenlik açısından tehlikelidir.

Daha kolay erişim

Akıllı telefonların ekranları oldukça karmaşıktır. Kimi zaman kullanmak istediğiniz uygulamayı ana menü de bulmakta zorlanabilirsiniz. Gün içerisinde bu aksaklıkları yaşamamak için kullanmadığınız uygulamaları kaldırarak kalan uygulamaları da gruplayabilirsiniz.

Araştırma sonuçlandı: İnsanlar gününün üçte birini mobil uygulamalara ayırıyor!

Kullanılmayan mobil uygulamalarınızı silmeniz için gereken 3 maddeyi paylaştık. Yine de uygulamaları “Bir gün lazım olur” diyerek kaldırmak istemiyorsanız alacağınız küçük tedbirler var.  İlgili uygulamalara verdiğiniz izinleri kaldırabilir, devre dışı bırakabilir ya da ilk sürümüne çevirerek kişisel kayıtlarınız ile oluşan boyutu ortadan kaldırabilirsiniz.

Siz akıllı cihazlarınızda kaç tane mobil uygulamaya sahipsiniz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz