İşe yaramayan popüler temizlik önerileri

0
361 Okunma
Temizlik önerileri

Kadınlar olarak en çok dikkat ettiğimiz konulardan biri temizlik. Ofiste, evde, bahçede hatta gittiğimiz otel ve pansiyonlarda dahi temizlik yapmak çoğumuzun kurtulamadığı bir alışkanlık. Daha kolay ve daha derin temizlikler yapmak için kendi geliştirdiğimiz yöntemlerimizden, anne veya aile büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanıyoruz. Bunların yanı sıra internette gördüğümüz temizlik önerileri hepimizin dikkatini çekiyor. Peki bu yöntemlerin hepsi gerçekten işe yarıyor mu? Birçoğumuzun cevabı tabiki de hayır.

Sosyal medya da dolaşırken veya Google da karşımıza çıkan temizlik önerileri, aslında o kadar pratik ve işe yarar şeyler değil. İşe yaramayan fakat popülerliğini hiç yitirmeyen bu önerileri birlikte inceleyelim.

Temizlik önerileri 2

Lavaboları kola ile temizlemek!

Birçok temizlik önerisinin başında gelen bu yöntemde sizden istenen, kolayı lavaboya döküp ovaladıktan sonra bir saat bekleyerek durulamak. Tavsiye edilmesinin sebebi ise içindeki asitler nedeni ile lavabonuzdaki pas ve kirleri temizleyebilmesi. Fakat kola bu tür pas ve kirleri çözebilecek kadar asidik düzeye sahip değil. Uzun vadede sürekli yapıldığında kısmen fayda göstersede, 2017 yılında yapılan bir araştırmayla bu yöntemin başarısız olduğu kanıtlandı.

Su şişelerini limon suyu ile temizlemek!

Plastik şişelerin zararlarını öğrendikten sonra içerisinde uzun süre içeceklerimizi sakladığımı şişeleri daha özenle seçer olduk. Farklı markaların bu alandaki çalışmaları çeşitliliği arttırdı. Hayatımıza giren bu şişelerin temizliği hakkında bir çok öneri var. Şişeleri temiz tutmak için en popüler temizlik önerisi limon. Limonun temizleyici özelliğini hepimiz biliyoruz. İçerisindeki doğal asit ile bir çok alanda kullanılan limon, şişeleri tek başına temizlemek için yeterli değil.

Mutfak bezlerini temizlerken Mikrodalga fırın kullanmak!

Yiyeceklerimizi ısıtmak için kullandığımız mikrodalga fırın, temizlik önerileri arasında yer alıyor. Mutfakta kullandığınız bezlerin, mikrodalga fırında ısıtılarak temizleneceği düşüncesi en ilginç öneriler arasında. İşlevi sadece yemek ısıtmak olan bu fırının içine koyacağınız bez veya süngerleriniz, temizlenmekten çok mikropların daha da yayılmasına sebep olabilir. Bezlerinizi fırın yerine çamaşır makinesine atmanız veya yenileri ile değiştirmeniz daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Bunlar işe yaramayan popüler temizlik önerilerinden sadece bir kaçı. Peki sizin internette veya sosyal medyada karşınıza çıkan fakat işe yaramadığını düşündüğünüz temizlik öneriler var mı ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz