İyi bir YouTuber olmanın 5 yolu!

0
179 Okunma

Sosyal medyada fenomen olmak ve tüm kanalları aktif kullanabilmek birçoğumuzun hayali. Sosyal medya kanallarından biri olan YouTube ise hayatımızdan bir şeyler paylaşmak veya bilgilerimizi aktarmak için kullanabileceğimiz en iyi kanal. Sadece video içeriklerinin paylaşıldığı bu alanda fenomen olan veya aktif bir YouTube kanalına sahip olanların adı ise; YouTuber. Hobi olmaktan çıkıp artık meslek haline gelmiş bu alan ile ilgili İyi bir YouTuber olmanın 5 yolunu sizlere açıklıyoruz

Kendinizi iyi tanımlayın!

İnsanlar sizin sadece adınız veya videolarınızla ilgilenmez. Kitleniz artmaya başladıkça kim olduğunuz ve neden bu kanalda olduğunuz ile ilgilenmeye başlar. İnsanları tatmin edebilecek, sizi ve düşünce yapınızı en iyi ifade edebildiğiniz bir biyografiniz olsun. Zaman zaman takipçilerinize sizin hakkınızda merak ettiklerini sormasına izin verin. bu sayede onlarla daha sıkı bir iletişim kurmuş olursunuz.

İlginizi çekebilir: Türkiye’nin en ünlü kadın Youtuber’ları

Kaliteli ve uzun soluklu içerikler oluşturun!

YouTube’a ilk kaydınızı oluştururken bir kategori belirlersiniz. Bu kanalda aslında en çok dikkat etmeniz gereken detay budur. İçeriklerinizin kaliteli olmasına ve uzun zaman izlenilebilir şeyler olmasına dikkat edin. Sadece gündem de olan konular ile ilgili kısa ve kalitesiz içerikleriniz size kullanıcı kazandırmaktan çok kaybettirecektir.

Bir farkınız mutlaka olsun!

YouTuber

Kanalınızda sevdiğiniz ilgi duyduğunuz veya gündemden düşmeyen konulara yer verebilirsiniz. Tüm bunları yaparken daha iyi bir kitleye ulaşmak için bir farkınız olsun. Sizi diğer YouTuber’lardan ayırabilecek ve insanların sizi tercih etmelerine sebep olabilecek bir fark yaratın. Hazırlayacağınız neredeyse tüm içerikler daha önceden yapılmış veya sizden sonra bir şekilde yapılacak. Eğer kanalınıza bir fark katmayı başarabilirseniz daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.

Eksik ekipmanlarınızı tamamlamaya çalışın!

Youtuber’lık sizin için bir hobi veya meslek olabilir. Her iki durumda da iyi bir kameraya, kamera aksesuarlarına veya bilgisayara ihtiyaç duyarsınız. Eğer başarılı bir YouTuber olmak istiyorsanız ekipman eksiklerinizi tamamlayarak daha profesyonel çekimler yapmalısınız.

Hedef kitlenizi iyi tanıyın!

Açtığınız YouTube kanalı size ait olabilir. İstediğiniz her hangi bir alana yönelebilir ve kendinizden de bir şeyler katarak içerikler oluşturabilirsiniz. Tüm kitleye seslenmek adına her alandan videolar yayınlamak gibi hatalara düşmemeye çalışın. Aynı anda bir çok alanda başarılı olamazsınız. Enerjinizi verdiğiniz, emek harcadığınız ve kanalında tanımladığınız alana yönelik içerikler hazırlamaya çalışın. Hedef kitlenizin sizden nasıl beklentileri olduğunu anlamaya çalışın ki diğer alanlara yönelerek enerjinizi yanlış taraflarda kullanmayın.

Tüm bu bilgilere ek olarak, YouTube içerikleri hazırlarken telif haklarına karşı dikkatli olun. Uygunsuz içerikler ile kitle kazanmaya çalışmayın ve özellikle kişisel telefon numarası, ev adresi gibi bilgilerinizi gizli tutmaya çalışın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz