Jennifer Lopez binlerce dolarlık dava ile karşı karşıya

0
481 Okunma
Jennifer Lopez milyonlarca dolarlık dava

Dünyaca ünlü sanatçı ve oyuncu Jennifer Lopez 150 bin dolarlık bir dava ile karşı karşıya kaldı. Popüler sanatçılar arasında yer alan Lopez Instagram’da paylaştığı bir fotoğraf sebebiyle binlerce dolarlık bir telif davasıyla karşılaşıyor. Bunun sebebi ise New York’ta fotoğrafçı olan Steve Sands tarafından çekilen bir fotoğrafın telif hakkı ihlaliyle suçlanıyor. Jennifer Lopez binlerce dolarlık dava ile karşımıza çıkıyor.

Jennifer Lopez milyonlarca dolarlık dava
Dava açılan Instagram paylaşımı

Jennifer Lopez binlerce dolarlık dava ile gündemde

Söz konusu davanın ana konusu ise fotoğrafçı Steve Sands’ın çektiği bir fotoğrafı kendi Instagram hesabında paylaşan Lopez’in bunu yaparak telif haklarına zarar verdiği. Fotoğrafçı Sands, Jennifer Lopez’in Instagram’da paylaştığı fotoğrafı “markalarını tanıtmak” amacıyla kullanmasından dolayı telif haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Bu sebeple dava açan fotoğrafçı, hakkını almak istiyor. Davanın ana başlığında ise “Davalılar, Davacının Fotoğrafını İnternet Sitesi için lisanslamadı ve Davalıların da Davacının Fotoğrafı İnternet Sitesinde yayınlama izni ya da izni yoktu” diyor. Söz konusu fotoğraf paylaşımı 22 Haziran 2017’de yapıldı ve fotoğraf 700 binden fazla beğeni aldı.

Yıllar önce yapılan bir paylaşıma yeni açılan davada kasıt aranıyor olsa da yine de fotoğrafçının avukatı söz konusu durumu şöyle açıklıyor:

”Bu, sosyal medyada markalaşma izni olmadan fotoğrafçı fotoğraflarını kullanan ünlülerin bir örneğidir. Fotoğrafın aldığı sosyal medya takipçileriyle birlikte beğeni sayısı, gönderilerini ticarileştirmek için bir araçtır. ”

Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Fotoğrafçının mı tarafında olurdunuz yoksa Jennifer Lopez ‘in mi?

Google Fotoğraflar yeni bir özelliğe kavuşuyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz