Kademeli normalleşmede ilk ismi Bartın oldu. Yüz yüze eğitim başlıyor

0
122 Okunma

Yapılan toplantılar ve Fahrettin Koca’nın “Yerinde karar” dönemi hakkındaki açıklaması sonrasında valilikler çalışmalara başladı. İlk adım 100 bin kişide 44,69 kişi ile 41’inci sırada yer alan Bartın’dan geldi. Geçtiğimiz hafta açıklanan il bazında haftalık koronavirüs vaka oranları dikkate alınarak verilen karara göre; Bartın 1 Mart itibari ile yüz yüze eğitime başlıyor.

Bartın’da 1 Mart itibari ile yüz yüze eğitim başlıyor

Yapılan açıklama da yüz yüze eğitim için sadece tarih verilmedi. Okul kantinlerindeki tüm koronavirüs tedbirler uygulanacak. Ayrıca masa ve sandalyeler kaldırılarak öğrenci yoğunluğu oluşmasının önüne geçilecek. Pandemi İl Koordinasyon Kurulunda alınan kararlarda şu şekilde;

“İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 9 Şubat 2021 tarihli toplantısında İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesi karar verilmiş bu çerçevede 1 Mart 2021 tarihinden itibaren ilimiz genelindeki tüm okullarımızdan Covid-19 hususunda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından hazırlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberleri ile belirlenen tüm tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla; 1., 2., 3., 4., 8., ve 12. sınıfların haftada 5 gün eğitim-öğretim yapılacak şekilde açılmasına, diğer ara sınıfların yani 5., 6., 7., 9., 10., ve 11. Sınıfların da ayrı ayrı ikişerli gruplara ayrılarak 1. grupların Pazartesi-Salı günleri eğitim-öğretime devam etmesine, Çarşamba günü okullarımızda dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasına, 2. grupların ise Perşembe-Cuma günleri olacak şekilde haftada 2 gün eğitim-öğretime başlamalarına karar verildi”

Ayrıca yüz yüze eğitim sürecinin başladığı Bartın’da; kafe, restoran, kahvehane, kıraathane gibi kapalı alanlarda ne zaman normalleşmeye gidileceği bilgisi yer almıyor. Bu sürecin başlatılması için Sağlık Bakanlığı’nın iller bazında belirleyeceği dört kademeli risk sınıflandırması sonuçları beklenecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz