Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili Seçildi!

0
872 Okunma

45 ülkeden 63 kadın otomotiv basın mensubunun bir araya gelmesiyle oluşan WWCOTY’nin bu yılki kazanan arabaları açıklandı. 2009 yılında bir araya gelmiş ve Yeni Zelandalı gazeteci Sandy Myhre liderliğinde Kadınların Dünyasında Yılın Otomobilleri (WWCOTY) etkinliklerinin bu yıl on üçüncüsü gerçekleşti. İşte seçilen arabalar!

2023 Kadınların Dünyasında Yılın Otomobilleri ödülü kazananları

6 arabanın farklı kategorilerde ödül aldığı bu etkinlikte bir ayrım yapmak gerekiyor. Burada  seçilen arabalar bir “kadın arabası” gibi bir cinsiyetçi düşünceden ayrılarak “kadınlara göre en iyi arabalar” düşüncesi ile sadece fikir beyan ediyor.

Bu arabaların rastgele bir şekilde seçilmediğini de belirtmek isterim. Üstelik hepsi zorlu test sürüşleri, ayrıntılı analizler ve dikkatli karşılaştırmalar sonucu ödülün sahibi olabiliyor.

En İyi Şehir Arabası: Kia Niro

Kia Niro

Kadın otomotiv gazetecilerine göre yılın en iyi şehir otomobili, Kia Niro‘ydu. Geniş, pratik, güvenli, sürmesi kolay, çeşitli çevre dostu aktarma organları (HEV, PHEV ve BEV) ve çok düşük yakıt tüketimi gibi sebepler seçilmesinin en büyük nedeni. Böylelikle bu otomobil Türkiye’de 1 milyon 435 bin TL‘den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

En iyi aile SUV’u: Jeep Avenger

Jeep Avenger

WWCOTY 2023 sonuçlarına göre yılın en iyi aileye uygun SUV modeli Jeep Avenger.%100 elektrikli olan araç önden çekişli olmasına rağmen çok başarılı. Fakat mükemmel tasarımı ve güçlü arazi kabiliyeti olmasına rağmen bu araç Türkiye’de satılmıyor.

En iyi geniş araba: Citroen C5 X

Citroen C5X

Citroen’in henüz Türkiye’ye getirilmeyen otomobili C5 X, D segment otomobil olarak tanıtılmıştı. Olağanüstü konfor, çok iyi bir ferahlık ve çok çekici bir tasarım sunması gibi sebepler bu aracı ödülün sahibi yaptı.

En iyi SUV: Nissan X-Trail

Nissan X-Trail

Yedi koltuk seçeneği ve bol miktarda iç alana sahip en iyi SUV model olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte zorlu arazide verimliliğini koruyan araba hibrit sistemle çalışıyor. Fakat Nissan Türkiye’nin X-Trail satışlarını maalesef devam ettirmiyor.

En iyi performans arabası: Audi RS 3

Audi RS 3

Premium otomobil üreticisi Audi’nin 2023 RS 3 modeli, 401 beygir gücündeki gerçek bir canavar. Fakat aracın Türkiye’de satışı bulunmuyor.

En iyi 4×4: Ford Ranger

Ford Ranger

Kadın otomotiv gazetecilerine göre yılın en iyi 4×4 otomobili Ford Ranger’dı. Ranger, Türkiye’de 1 milyon 29 bin 400 TL‘den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Siz neler düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz