Kapanma sürecinde bitirebileceğiniz diziler

0
230 Okunma

17 Mayıs’a kadar sürecek olan kısıtlamada, evde yapabileceğimiz aktivitelerin başında film-dizi izlemek geliyor. Bu yazımızda sizler için tam kapanma sürecinde bitirebileceğiniz dizileri listeledik.

Black Mirror

Kapanma sürecinde bitirebileceğiniz dizi listemizin ilk sırasında Black Mirror bulunuyor. Netflix’ten izleyeceğiniz 5 sezonluk dizinin konusu şu şekilde: Gelişen ve değişen toplumun gün geçtikçe bireyler üzerindeki etkileri değişiyor. Yeni teknolojilerin getirileri, değişen siyaset, medya, sanat anlayışının değişimi bilim kurgu ögeleriyle konu ediliyor. Her bölümü farklı bir senaryoya ve oyunculara sahip olan bu bilim kurgu antoloji dizisi, gelişen teknolojinin dünyayı daha yaşanır bir hale mi getireceğini yoksa insanları tutsak olarak yaşanacak bir evrene mi hapsedeceği ikilemi üzerine yoğunlaşıyor.

Outlander

4 sezondan oluşan bir diğer dizi tavsiyemiz Outlander’in konusu ise; Savaş hemşiresi olan Claire Randall; 1945 senesinde yaşarken bir anda kendisini 1743 yılında bulur. 200 yıl gibi bir süreç geriye giden genç kadın, bu yüzyılda İskoç bir adam olan Jamie Fraser ile evlendirilir. 1945’te kalan kocasını yani sevdiği adamı unutması mümkün olabilecek midir?

Orange is the New Black

Bir Amerikan dizisi olan Orange is the New Black‘in Netflix‘te şu anda 7 sezonu bulunuyor. Dizi, New York City’de yaşamakta olan Piper Chapman’ın etrafında gelişen olayları kapsamaktadır. Piper Chapman, kız arkadaşı Alex Vause yüzünden tesadüfen 15 ay hapis cezası almaktadır. Bu sebepten ötürü planları bozulmuş olan Piper, nişanlısı Larry Bloom ile birlike New York City’deki yaşadıkları normal hayatını bırakıp hapishanede cezasını çekmeye başlamaktadır.

Lupin

Lupin dizisi bir intikam hikayesi üzerine kurulu. Dizide; ana karakter Assane Diop’un babasının intikamı almak için mücadele etmesi anlatılıyor. Assane Diop’un babası yıllar önce haksız yere hapis yatıyor.

Ratched

Psikolojik gerilim sevenlerin tercih edebileceği Ratched 1947 yılında geçiyor. Dışarıdan normal bir hemşire gibi gözüken Mildred Ratched, akıl hastanesinde çalışmaya başladığı günden beri sakladığı sırları ve akıl hastanesine yatırılan katil ile olan bağı dikkat çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz