Kaptan Eda Erdem Dündar’ın heykeli açıldı

0
913 Okunma
Eda Erdem Dündar Heykeli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen törende, Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Voleybol Takımı Kaptanı olan Eda Erdem Dündar’ın heykeli, Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda açılmıştır. Gözlerin çevrildiği bu heyecanlı törenin başrolü Eda Erdem Dündar, katılımcısı olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve heykeltıraş Pınar Öktem Doğan’ın huzurunda düşüncelerini dile getirdi.

Eda Erdem Dündar, düşüncelerini “Sevgili Fenerbahçe taraftarları… Ne zaman hayatımda ters giden bir şey olsa, beni üzen bir şey olsa kafamı kaldırıp tribünlere bakmam yeterdi. Sizlerden aldığım güçle Fenerbahçe’ye her şeyimi adadım. İyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu ama her zaman salonlardan başımız dik ayrıldık. Bana öyle bir şey armağan ettiniz ki, kendimi ne zaman kötü hissetsem bu heykele bakacağım ve kulaklarımda ‘Ne kaptanlar geldi, ne kaptanlar geçti’ bestesi yankılanacak. İyi ki Fenerbahçeliyiz.” şeklinde paylaştı.

Eda Erdem Dündar heykelinin yanına bir yenisi mi eklenecek!

Ünlü isimlerin konuşma yaptığı törende Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise heykelin bulunduğu alana başka bir ismin de heykelinin geleceğini duyurdu. “Bu gördüğünüz alan, diğer bütün heykellerimizin toplanacağı alan. Bir tane boş kaide var, oraya kimin heykelinin geleceğini şu an söylemek istemiyorum. İstişare edeceğiz. Şu kadarını söyleyeyim; tarihimizin erken dönem isimlerinden birisi olacak.” şeklinde katılımcılara müjdesini paylaştı.

Eda Erdem Dündar Heykeli

Bu haber üzerine Eda Erdem Dündar’ın hayatı merak konusu oldu.

Peki Eda Erdem Dündar kimdir?

22 Haziran 1987’de İstanbul’da dünyaya geldi. Voleybol hayatına 24 Aralık 2000 tarihinde Beşiktaş’ın altyapısında başlayan Dündar, 2004 yılında A takıma yükseldi. Dört sezon Beşiktaş’ta ter döken milli voleybolcumuz 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Transfer olduğu seneden bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü’nde takımına katkı sağlamaktadır.

2005 yılından beri Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nda yer alan voleybolcu, üç yüzden fazla milli maça çıkmıştır. Kariyeri başarılarla dolu olan Eda Erdem Dündar, şu an hâlâ Fenerbahçe’nin kaptanlığını üstlenmektedir. Ayrıca Milli Voleybol Takımı’nın da kaptanlığını yapmaktadır. 2019 senesinde Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda ikincilik yaşamıştır. Ülkemizi başarılarıyla gururla temsil eden voleybolcumuz, Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından tarihin en iyi yüz sporcu listesinde de yer alarak başarısına bir yenisini daha eklemiştir.

Eda Erdem

Ve son olarak 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası şampiyonu olan ve 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı kadrolarında da başarıyla yer alarak kariyerinde zirveye çıkmıştır.

Gururumuz olan Eda Erdem Dündar’ı tebrik eder, heyecanını bu özel günde kadınlar olarak birlikte paylaştığımızı belirtmek isteriz…

Göz atmak isteyeceğiniz diğer haber: https://pembeteknoloji.com.tr/she4cyber-siber-guvenlikte-kadinin-gucunu-artiriyor-51859/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz