She4Cyber, siber güvenlikte kadının gücünü artırıyor!

0
871 Okunma

Siber güvenlik, günümüzün en önemli ve karmaşık alanlarından biri. Dijital dünyaya olan bağımlılığımız arttıkça, siber saldırılara karşı korunma ihtiyacı da artıyor. Bu alanda, kadınların rolü kritik öneme sahip. She4Cyber ile siber güvenliği konuştuk.

Kadınların Gücü: She4Cyber

She4Cyber’a ulaşmak için: https://www.she4cyber.org/

She4Cyber Projesi, siber güvenlik alanında kadınların gücünü artırmayı hedefliyor. Dijitalleşme ile birlikte ortaya çıkan siber güvenlik sorunları, sektörde uzman iş gücüne olan ihtiyacı artırıyor. Ancak, kadınların bu alandaki katılımı yetersiz ve cinsiyet dengesi sağlanamıyor. She4Cyber projesi, ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun maddi desteğiyle gerçekleştirilen bir girişim.

Proje, kadınların siber güvenlik sektöründeki kapasitelerini ve görünürlüklerini artırmayı, sektördeki cinsiyet temelli ayrımcılığı ortadan kaldırmayı ve bu ayrımcılıkla mücadele etmeyi amaçlıyor. Eğitimler ve mentorluk programları aracılığıyla kadınların siber güvenlik alanına kazandırılmasını sağlayacak olan proje, ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun yanı sıra Kadir Has Üniversitesi, Akbank, Sisters Lab, The Diana Initiative ve Marjinal Porter Novelli gibi paydaşların da desteğini alıyor.

Proje, katılımcıların siber güvenlik alanındaki yetkinliklerini artırmayı, farklı siber güvenlik konularında bilgilerini genişletmeyi, mentorlarla tanışma fırsatı sunmayı, yüz yüze uzmanlaşma eğitimleri düzenlemeyi ve sınırlı sayıda katılımcıya siber güvenlik sektöründe staj imkanı sağlamayı hedefliyor.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Konsolosu Marvin Alfaro, projenin siber güvenlik alanında kadınları güçlendiren bir girişim olduğunu vurgulayarak çeşitliliğin önemini vurguluyor. Projenin yöneticisi Doç. Dr. Salih Bıçakçı ise cinsiyet dengesinin sektördeki ekiplerin güçlenmesine katkı sağlayacağını ve projenin başarıyla tamamlanmasının ardından yeni projelerle kadınların siber güvenlik sektöründeki sayısını artırmaya devam edeceklerini belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz