Kariyer hedefiniz ile aranızdaki 4 engel!

0
212 Okunma
Kariyer

Okul dönemlerinde “Büyünce ne olacaksın?” sorusu ile başlayan ve tüm hayatımızı şekillendiren kariyer hedefimize her zaman ulaşamayabiliriz. Birçoğumuz aslında hedeflediğimiz veya hayalini kurduğumuz işe ulaşmak için önümüzdeki fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu sonuç, Amerika’da yapılan bir araştırmayla destekleniyor. Araştırmaya göre çalışanların %85 çalıştığı işten memnun değil. İnsanlar yapmak istedikleri işten çok bulunduğu dönemde yapmak zorunda olduğu işleri yapıyor. Gerek maddi kaygılar gerekse çevre baskısı bunun başlıca sebebi.

Bizi kariyer hedeflerimizden uzaklaştıran asıl sebep ise kendi hayalimize yeterince sahip çıkmamamızdan kaynaklanıyor. Kendi hayatımızın ne yönde ilerleyeceğine farkında olmadan biz karar veriyor. İşte bizi kariyerimizden uzaklaştıran 4 neden.

Başkalarının değil, kendi hayallerinizi gerçekleştirin!

Çevrenizde fikirlerinize değer verdiğiniz aile büyükleriniz, arkadaşlarınız veya öğretmenleriniz olabilir. Kendi fikirlerinizi ve hedeflerinizi bir kenara bırakıp dışarıdan bir elin hayatınızı yönetmesine izin vermeyin. Üniversite tercihlerini yaparken ailenizin hepsi doktor diye Tıp Fakültesi veya babanız mühendis olmanızı istiyor diye Mühendislik Fakültesi tercih etmiş olabilirsiniz. Hala bu mesleklere kendinizi yakın bulmuyorsanız, en kısa zamanda sevdiğiniz alanlara yönelin. Tüm hayatınızı sevmediğiniz bir işi yaparak geçirmek sizin için eziyete dönüşebilir.

Hangi alanda iyi olduğunuzu en iyi siz bilen sizsiniz!

Bir önceki başlıkta olduğu gibi sizden başka birinin hayatınıza müdahalesine izin vermeyin. Etrafınızdaki insanlar size “Spor’da çok iyisin, bence bu alana yönel” diyebilir fakat sizin sporda çok iyi olmanız antrenör olmanızı gerektirmez. Çok başarılı göründüğünüz alanlarda ilerlemek zorunda değilsiniz.

Bahanelerden uzak durun!

Başarılı insanların hayatında en az yer verdiği şey bahanelerdir. Eğer işleriniz veya genel yaşantınızda çok bahaneci bir insansanız, kariyer hedeflerinize ulaşamadığınız gibi diğer alanlarda da başarısız olabilirsiniz.  Bahaneler yerine gerçekler ile yüzleşerek kariyer hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yanlış çevre sizi kariyerinizden uzaklaştırır!

Arkadaş çevresi hayatınızın her alanına etki ettiği gibi kariyer hedefinize giden yolda da size engel olabilir. Bu yüzden etrafınızdaki insanlara dikkat edin. Çalışma ve kendini geliştirmekten uzak, sadece eğlenceli bir hayat süren çevre zamanla sizi kariyerinizden uzaklaştırabilir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz