Teknoloji bağımlılığını azaltın!

0
330 Okunma
teknoloji bağimliliği

Teknoloji günlük hayatımızın her alanına girmeyi başardı. Gün içindeki tüm aktivitelerimizi akıllı ev aletleri, bilgisayar ve mobil cihazlarımızla yapıyoruz. Hayatımızı oldukça kolaylaştıran bu teknolojik gelişmeler, aynı zamanda bizi kendisine bağımlı hale getiriyor. Teknolojik aletlerimizin olmadığı ortamlarda kendimizi rahatsız veya eksik hissediyoruz. Odaklanmamız gereken bir toplantı, iş veya yemeğe yeterince vakit ayıramıyoruz. Teknolojiden tam anlamıyla kurtulmak mümkün değil ancak kendimize teknoloji detoxu yaparsak bu alandaki erişimimizi daha verimli hale getirebiliriz.

Teknolojiye bağımlı kalmayın!

Teknoloji bağimliligi

Teknolojiye bağımlı hale gelmemizin tek sebebi gün içerisinde tüm işlerimizi onunla yapmamız değil. Özellikle mobil cihazlarımızda kullandığımız uygulamalar bizi kendisine bağımlı hale getirmek için farklı yollar deniyor. Uygulamalar, size sürekli bildirim ve güncellemeler göndererek ihtiyaç duymadığınız zamanlarda bile uygulamaya girmenize ve zamanla bağımlı hale gelmenize neden olabiliyor.

Teknolojinin gücünden faydalanarak teknoloji bağımlılığından kullanabilirsiniz! İş hayatınızı veya günlük yaşantınızda hayati önem taşıyan uygulamaları bir kenara alın. Bunun dışında kalan, sizin sadece kafanızı dağıtmak veya sosyal hayatınızı sürdürmek için kullandığınız Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter ve YouTube gibi uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizi düşünün. Eğer bu uygulamalara farkında olmadan fazla zaman ayırıyorsanız sizi teknolojiye bağımlı hale getiren uygulamalar bunlar olabilir.

teknoloji bagimliligi

Bildirimlerinizi kapatın!

Telefonunuza kurduğunuz mobil uygulamalar, kurulum aşamasında sizden bazı izinler ister. Genellikle göz ardı edilen bu izinler ile uygulamalara çeşitli haklar verilir. Bunlardan bir tanesi bildirim göndermek. Aslında kullanıcı için tamamen faydalı gibi görünen bu hak, zamanla sizi uygulamaya bağımlı hale getiriyor. Uygulamaya girmeye ihtiyaç duymadığınız zamanlarda bile size çeşitli bildirimler göndererek girmenizi sağlar. Bu durum eğer sizi çok etkiliyorsa telefonunuzun ayarlar kısmından ilgili uygulamaya ait bildirimleri kapatabilirsiniz.

Otomatik oynatma ayarı sizi ekrana bağlı tutuyor!

Özellikle video içerikli uygulamalarda zamanımız daha fazla geçiyor. Bunun sebebi gezinirken karşımıza çıkan videoların otomatik oynatma ayarının açık olması. Siz bir videoyu izlerken hiç ara vermeden yayınlanan benzer videolar ile tahmin ettiğinizden daha fazla telefon veya bilgisayar başında kalmanıza sebep oluyor. Bu ayarı kapatarak teknolojik cihazlarınız ile geçirdiğiniz süreyi daha aza indirebilirsiniz.

Teknolojiden sizi bağımlı hale getirmeden faydalanmak için bu 2 önerimizi kullanabilirsiniz. Hem istediğiniz zaman kaldığınız yerden sosyal hayatınıza devam edebilir hem de gün içinde sizi meşgul etmesine engel olabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz