Kettle alırken nelere dikkat edilmeli?

0
466 Okunma

Kettle yani su ısıtıcılar, mutfaktaki en büyük yardımcılardan biridir. Suyu kısa bir sürede ısıtarak kullanılmasını sağlar. Su ısıtıcılarda kısa sürede kaynatılan sular çay, kahve gibi içecekler veya yemeklerin yapımında kullanılır. Peki kettle alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte yanıtı…

Kettle ne işe yarar?

Su ısıtıcılar, kısa zamanda yapılan yemeğin veya içeceğin suyunu kaynatarak hazır hale getirir. Özellikle yemek yapılırken çaydanlıktaki suyun kaynamasını bekleme zahmetinden kurtarır. Kettle (su ısıtıcılar) ocakta su ısıtma ile kıyaslandığında daha az enerji harcayan elektronik üründür.

Su ısıtıcı alırken nelere dikkat edilmeli?

Mutfağınıza uygun ve kullanışlı bir kettle seçmek için dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde:

  • Kettle çeşitleri farklı yapıda olarak satışa sunulur. Bunlar; cam, çelik veya plastik. Mutfağınıza en uygun olan modeli seçebilirsiniz. Çelik ve cam yapıda olan su ısıtıcılar daha dayanıklıdır.
  • Su ısıtıcı satın alırken dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise kapasitesi olmalı. Ailedeki kişi sayısına göre boyutuna dikkat edilmeli.
  • Çalışma hızı yani suyu ısıtma hızına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu şekilde enerjiden tasarruf edebilirsiniz.
  • Su ısıtıcı alırken dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri de otomatik kapanma özelliğinin olması. Bu özellik güvenlik açısından oldukça önemli.

Su ısıtıcı nasıl temizlenir?

Kettle kullanırken temizliği düzenli olarak yapılmadığında içerisinde kireç ve tortular oluşur. Bu durumdan kurtulmak için ise bir yemek kaşığı limon tuzunu su ısıtıcı içerisine ekleyerek üzerine su ilave edip cihazı çalıştırabilirsiniz. Bu işlemin ardından su ısıtıcının içini durulayarak tekrar kullanabilirsiniz.

Kireç sorunu ile karşılaşmak istemiyorsanız yapmanız gereken tek şey her su ısıtma işleminin ardından tüm suyu ısıtıcıdan boşaltmak olacaktır. Bu şekilde kireç oluşma sorunu ortadan kalkmış olur.

Peki siz kettle alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz