Yemek fotoğrafçılığı için harika öneriler!

0
1.037 Okunma

Yemek fotoğrafçılığı kolay gibi görülse de sanılanın aksine oldukça zordur. Son zamanlarda sosyal medya hesaplarında yayılan yemek fotoğrafları ve hesapları yemek fotoğrafçılığını popüler hale getirdi. Peki yemek fotoğrafçılığı için önemli ipuçları neler? Maddeler halinde açıkladık.

Yemek fotoğrafçılığı için ipuçları

Aşağıdaki maddeleri uygulayarak siz de harika yemek fotoğrafları çekebilirsiniz. O zaman başlayalım. İşte detaylar…

  • Hashtag araştırması yapın 

Kullandığınız sosyal medya uygulamasından fotoğrafını paylaşmak istediğiniz yemekle ilgili hashtaglere bakabilirsiniz. Bu etiketleri kontrol ederek farklı hesapların nasıl paylaşım yaptıklarını görebilirsiniz. Popüler yemek fotoğraflarını görmek için #foodphotography gibi etiketleri inceleyebilirsiniz.

  • Doğru ekipman seçin 

Artık birçok akıllı telefon çok net ve detaylı çekim yapabiliyor. Bu konuda dikkat edilmesi gereken ise kullanılan telefonun net çekim yapabilmesi. Güzel fotoğraflar her zaman beğeni toplar.

  • Tripod kullanmayı unutmayın 

Fotoğraf veya videoyu elle çekmek görüntüde titreme oluşturabilir. Sabit ve hareketsiz görünüm için mutlaka tripod kullanılmalı. Bu ürünler aynı zamanda birçok açıdan çekim yapmanızı da kolaylaştırır.

  • Dekor kullanarak çekim yapın 

Birçok sosyal medya hesabında farklı ve rengarenk dekorları görmüşsünüzdür. Yemeklerle birlikte farklı detayları da çekmek paylaşımlarınızı daha güzel gösterecektir. Bu dekorlar örtü, çiçek, mumlar, farklı baharatlar vb. olabilir.

  • Doğru etiket kullanımına dikkat edin 

Tüm adımları uyguladınız ve harika bir yemek fotoğrafı çektiniz. Şu an yapmanız gereken şey doğru etiketler ile fotoğrafı paylaşmak olacaktır. Unutmayın doğru hashtag kullanımı hem fotoğraflara beğeni kazandırır hem de hesabınızda takipçi artışına yardımcı olur.

  • Tarifi paylaşmayı unutmayın 

Birçok kişi yemek sayfalarını takip ederek yeni tarifler öğrenmeye çalışır. Siz de fotoğraf altına yazdığınız tarif ile takipçilerinizin tarifi denemesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde hesabınız daha hızlı bir şekilde büyüyecektir.

Peki siz yemek fotoğrafçılığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sosyal medyada yemek konulu etiketleri takip ediyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz