Kırmızı ışıkta geçmeye son!

0
145 Okunma

Kırmızı ışıkta geçmek sürücülerin korkulu rüyası. Hem güvenlik hem de ekonomik açıdan. Audi de bunun için yeni teknoloji geliştirdi.

Trafikte kırmızı ışık bazen kafa karışıklığı yaşatabiliyor. Sürücüler ışığa yakalanmamak için son anda hızlarını artırıp hem kendisinin hem de etraftakilerin güvenliğini tehlikeye atabiliyor. Bazen önceki sürücü yavaşlasa bile arkadaki bunu farkedemiyor ve yine kazaya davetiye çıkıyor. Hızlı olmanın iyi bir şey olmadığını vurgulamak isteyen Audi, bu sorumluluğu sürücülerin elinden almaya hazırlanıyor.

Audi yeni geliştirdiği teknolojisi ile kırmızı ışığın ne kadar süreceğini sürücüye söyleyebiliyor. Ayrıca buna göre bir hız önerisinde de bulunuyor. Trafik ışığı bilgisi aracın ya gösterge panelinde ya da head-up display ekranında gösteriliyor. Sistem aracın konumu ile trafik ışığı verilerini birleştirerek sürücüye optimum bir değer sunuyor. 

Bu teknoloji henüz son kullanıcıya ulaşmadı ancak sunulduğunda kırmızı ışıkta geçmek konusunda oldukça faydalı olacağı kesin. Ayrıca ilerleyen zamanda bu teknoloji daha da genişletilebilir. Örneğin, ışığın kırmızıdan yeşile döndüğünü algılayan araç start-stop sistemini kendi başına uygulayabilir. Bu da sürücüye güvenliğin yanında doğrudan bir yakıt ekonomisi sağlar. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz