Kişiye özel diş estetiği nasıl yapılıyor?

0
609 Okunma

Estetik anlayışının sürekli değiştiği günümüzde dişler, yüz estetiğinin en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olarak kabul ediliyor. Düzgün ve beyaz dişlere sahip olmak için ortodonti, implantoloji, periodontoloji gibi çeşitli diş hekimliği uzmanlık alanları ve estetik diş hekimliği tekniklerinden yararlanılıyor. Diş Hekimi Protez Uzmanı Y. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu tarafından uygulanan gülüş tasarımında teknolojinin de yardımıyla kişiye özel diş estetiği yapılıyor.

Lingual Ortodonti nedir?

Lingual Ortodonti, değişik maloklüzyonlara sahip birçok vakada kullanılabilen yüksek teknolojiye sahip bir apareydir. Tamamen görünmez olmakla beraber temizlenmeleri çok kolay. Tedavi olduğunuzu yalnızca siz ve size tedaviyi uygulayan ortodontistiniz bilirsiniz. Incognito apareyler, tamamen kişiye özel dizayn edilir ve üretilir. Böylece hastaya maksimum konforu sağlarken en mükemmel sonuçların elde edilebilmesini sağlar.  Incognito apareylerinde kullanılan hem teller hem de braketler teknolojinin son ürünü olan cam teknolojisi ile üretiliyor.

Pembe estetik nasıl uygulanıyor?

Estetik bir gülümseme yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün. Estetik diş eti uygulamalarının adı pembe estetiktir. Bu tedavide hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölge çıkarılıyor. Yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya botoks uygulaması yapılabilir. Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudak bir miktar düşer ve diş etleri görünmez. Burada önemli olan, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmak.

Estetik dolgu işlemi nedir?

Günümüzde estetik dolgular; çürük diş tedavisinde, amalgam dolguların değiştirilmesinde ve dişlerin formunun yeniden biçimlendirilmesinde kullanılıyor. Son teknolojiler sayesinde yapılan dolgular kendi dişinizin renginde ve formunda oluyor.

Porselen lamina hangi alanlarda kullanılıyor?

 

Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması tekniği olan porselen laminanın uygulama alanları şöyle;

  • Diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişler,
  • Çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisi,
  • Ön dişlerdeki aralıkların kapatılması,
  • Çürük ve aşınma nedeni ile gülüş hattında görünen dişlerin kaplanması gereken durumlarında kullanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz