Koltuk değneğinden ilham alan elektrikli süpürge!

0
328 Okunma

Dünyanın önde gelen beyaz eşya markaları evlerdeki elektrikli süpürge modellerini çok daha pratik ve ergonomik yapabilmek için inanılmaz bir mühendislik çalışması yapıyor. Yapılan inovasyonlarla elektrikli süpürgelerin son on yılda etkileyici bir dönüşüm yaşadığını itiraf etmeliyiz. Güçlenen süpürgeler aynı zamanda hafifledi ve küçüldü. Ancak bazı tasarımcılar bunların yeterli olmadığını düşünüyor. Ja Heon Lee de onlardan biri. Peki neden?

Kullanıcının ergonomisini iyileştirmek için daha fazla şey yapılması gerektiğine inanan Lee ortaya Lofstrand Vacuum Cleaner (LVC) isimli elektrikli süpürgeyi çıkardı. Lofstrand tipi koltuk değneklerinden ilham alan tasarımcının LVC ismini verdiği süpürgesi bir koltuk değneğini andırıyor. Kullacının kolunun üstünde duran süpürge bu sayede karpal tünel sendromunun önüne geçmeyi hedefliyor. Ev hanımlarında sık görülen bu hastalık yeni nesil elektrikli süpürge sayesinde tarih olabilir.

Karpal tünel sendromu nedir?

Özellikle evde ya da işte ellerini sıklıkla kullanan kişilerin yakalandığı bu sendrom aslında bir el-bilek kanalı hastalığı. Median sinirin el bileğinden geçtiği kanal içinde sıkışması sonucu oluşan hastalık çoğunlukla ev hanımlarında görülüyor. Bunun sebebi ise ev işleri yaparken ellerini dikkatli kullanmamaları. Tutuş şeklinden dolayı elektrikli süpürge gibi aletler de bu hastalığı tetikleyebiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz