Astım krizini önceden tahmin eden Smart Peak Flow!

0
239 Okunma

Akıllı telefon ile bağlanan Smart Peak Flow isimli cihaz, sensörler sayesinde kullanıcısının sağlık durumunu yakından izliyor. Kulaklık jakı ya da uygun bir adaptör ile bağlanan cihaz astım hastaları için hayat kurtarıcı bir göreve sahip. Telefona takılan astım dedektörü, astım krizi riskini 7 gün öncesinden öngörebiliyor.

Smart Peak Flow’u kullanmak için ağızlığına kuvvetlice üflemek yeterli. Cihaz sensörleri sayesinde kişinin akciğer fonksiyonlarını ile ilgili verileri alıp kaydediyor. Daha sonrasında muhtemelen bir astım krizi risk tablosu çıkarıyor. Kullanıcı cihazın öngörüsünü kabul ederse, uygulama ne yapılacağı ve nereden yardım alacağı konusunda kullanıcıyı bilgilendiriyor. Ayrıca sonuçları kullanıcının doktoru ile de paylaşıyor.

Yaklaşık 50 dolarlık fiyata sahip olan cihaz, AB güvenlik standartlarına uygun olduğu kanıtlanmış ve tıbbi olarak onaylanmış. Kulaklık jakı olmayan yeni nesil akıllı telefonlar için farklı adaptör seçeneği var. Ayrıca Bluetooth özellikli versiyonu da yakında çıkacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz