Konmari metodu ile arabanızda yer açın

0
158 Okunma

Daha önce valiz hazırlamak zorunda kalmışsanız ya da eşyalarınızdan kurtulmanın yollarını aradıysanız Marie Kondo’nun ismini muhtemelen duymuşsunuzdur. Hatta büyük ihtimalle Netflix’teki Tidying Up with Marie Kondo videolarına da göz gezdirmişsinizdir. Biz kadınlar için kimi zaman içinden çıkılmaz bir hal alan ‘derleme toplama’ işleri Kondo’nun marifetleri elleriyle hiç de zormuş gibi gelmiyor. Mucizevi görünen Konmari metodu ile fazlalıklardan kurtulmak oldukça kolay. Peki evlerimizde uygulayabildiğimiz bu yöntemi arabalarımızda da uygulayabilir miyiz? Cevap tabiki evet!

Bazı altın kurallara dikkat ederseniz Konmari metodu ile arabanızdaki fazlalıklardan kurtulmanız da mümkün. Malum birçoğumuzun arabasında hiç tahmin edilmeyen eşyalar, hiç beklenmedik zamanlarda çıkabiliyor. ‘Aaa bu da burda mıymış?’ diyenlerdenseniz, bu tekniği kullanmayı bir düşünün derim. 

İlk aşamada aracınızı temiz ve düzenli tutmak istediğinize karar verin ve buna inanın. Ailenizden de destek istemeyi unutmayın. Daha sonrasında aracınıza oturun ve tıpkı Marie Kondo’nun yaptırdığı gibi, ona, sizi bir yerden bir yere güvenli bir şekilde götürdüğü için teşekkür edin. 

Otomobiliniz hayatınızın ayrılmaz bir parçası. O yüzden otomobilinizin yaşam tarzınıza ne kadar uygun olduğunu düşünün. Otomobil aslında evinizin bir odası ve orada ideal bir yaşam alanı yaratmak istemelisiniz. 

Tüm bu zihinsel aşamalardan sonra sıra geldi işe koyulmaya. Aracınıza binin ve içinde bulunan her şeyi dışarı çıkarın. Unutmayın, araç ile bağlantılı olmayan tüm eşyalar dışarı çıkarılabilir. Boşaltma işleminden sonra eşyaları saklanacaklar ve atılacaklar olmak üzere ikiye ayırın. 

Daha sonrasında araçtan çıkan kıyafetleri, kitapları, kağıtları, ufak tefek eşyaları, teknolojik ürünleri ve duygusal eşyaları kategorilere bölün. Bu kategoriler içinde yer alan duygusal eşyaların yeri kesinlikle otomobiliniz olmamalı. Onları evinize götürmek üzere ayırmayı unutmayın. 

Ayırdığınız tüm eşyaları teker teker elinize alıp, atıp atmayacağınıza karar verin. Marie Kondo’nun dediği gibi atmak istediğiniz eşyalarınıza teşekkür etmeyi unutmayın. 

Bu ipuçlarını gerçekleştirdiğinizde aracınız sizin için huzur dolu bir yer haline gelebilir. Her gün temiz ve düzenli bir araca binmek kesinlikle stresinizi azaltır ve sizi neşelendirir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz