Kore dizilerinden uyarlanan Türk diziler

0
96 Okunma

K-Drama son zamanlarda oldukça popüler ve çok sayıda izleyici kitlesi bulunuyor. Bazı Kore dizileri ise Türk yapımcılar tarafından uyarlanıyor ve yeniden karşımıza çıkıyor. Peki Kore dizilerinden uyarlanan Türk dizileri neler?

Türkiye’de uyarlanan K-Drama listesi

  • Boys Over Flowers – Güneşi Beklerken

2009 yılında yayınlanan Boys Over Flowers dizisi tüm dünyada bir anda popüler olan diziler arasında yer alıyor. Dizi, özel bir okulda eğitim gören 4 zengin arkadaş ve aynı okulda burslu olarak eğitim gören fakir bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Birçok kişi tarafından beğenilen dizi, 2013 yılında Güneşi Beklerken adıyla yayınlandı.

  • Rooftop Prince – Osmanlı Tokadı

Fantastik ve tarih konulu dizi, yayınlandığı dönem çok sevilmişti. Dizi, 300 yıl önce Joseon döneminden günümüze gelen prens ve 3 yardımcısının modern hayata alışmalarını konu alıyor. Dizi, Kore’de yayınlandıktan bir yıl sonra Türkiye’de Osmanlı Tokatı adıyla izleyici ile buluştu.

  • Can Love Become Money – Kiralık Aşk

Can Love Become Money dizisi de yayınlandığı dönem çok sevilmişti. 20 bölüm olarak yayınlanan dizinin Türkiye uyarlaması Kiralık Aşk adıyla 2 sezon halinde yayınlandı.

  • What Happens To My Family – Baba Candır

Orijinal adı What Happens To My Family olan dizi bir ailenin günlük yaşamını konu almaktadır. Baba Candır adıyla uyarlanan dizi 53 bölüm TV’de yayınlanmıştır.

  • My Husband Got A Family – Kocamın Ailesi

Dizi, evliliğe sıcak bakan ancak aile ilişkilerini pek sevmeyen bir kadın ile evlatlık verilmiş bir adamın evliliğini anlatmaktadır. Dizi Kocamın Ailesi ismi ile uyarlanmıştır.

  • She Was Pretty – Seviyor Sevmiyor

Seviyor Sevmiyor adıyla uyarlanan dizi, hem Kore hem de Türkiye’de çok izlenen dizi oldu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz