Koronavirüs uzun süre saç dökülmesine sebep olabiliyor

0
317 Okunma
koronavirüs

Koronavirüs hastalığı sadece hastalık sırasında değil sonrasında da çeşitli etkiler bırakıyor. Kimileri nefes sıkıntıları ile boğuşurken kimi insanlar da uzun süreli kemik ağrısı ve kansızlık problemleri ile savaşıyor. Araştırmacılar koronavirüsün uzun süreli saç dökülmesine sebep olduğunu ortaya koydu.

Koronavirüs saç dökülmesine sebep oluyor

koronavirüs

Koronavirüs hastalığı henüz tamamen tanınmıyor. Bıraktığı etkiler ve insanlar üzerinde ki farklı sonuçlarına her geçen gün bir yenisi geliyor. Özellikle kadınların genel problemi olan saç dökülmesi koronavirüs hastalığından sonra artış gösteriyor. Hastalığı geçirenler arasında ki en yaygın belirtiler; tat ve koku kaybı, ishal, bulantı, karın ağrısı geliyor. Hastalığın bıraktığı etkiler 6 ay kadar sürebiliyor.

Bakım yapan saç düzleştirici

Çin’de yapılan araştırmaya 1655 hasta katıldı. Hastalığı geçiren kişilerin altı ay sonra kan testleri incelendi ve çeşitli testler yapıldı. Elde edilen sonuçlara göre hastalardan yüzde 63’ü yaygın kas ve yorgunluk ağrıları çekiyor. Yüzde 22’side saç dökülmesi ile karşılaşıyor. Koronavirüsün direk etkisi olarak görünmeyen saç kaybı, normal enfeksiyonlar sonrasında dahi artış gösterebiliyor. Hastalığın sarsıcı etkisi sebebi ile 6 ile 9 ay ay arasında devam edebilen saç dökülmesi daha uzun vadeye de yayılabiliyor. Saç dökülmesi strese bağlı gerçekleşebileceği için bu durumun bir döngüye girmesinden kendinizi korumalısınız. Eğer bu durumun uzun sürdüğünü düşünüyorsanız bir dermatoloji uzmanından yarım alabilirsiniz.

Koronavirüs hastalığından sonra siz hangi rahatsızlıkları geçirdiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz