Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi 5 yemek belgeseli

0
624 Okunma

Dizi ve filmlere mükemmel bir alternatif olan belgeseller hem size keyifli dakikalar yaşatıyor hem de ufkunuzu açıyor. Hayvanlar aleminden yemeklere, müzik festivallerinden cinayetlere kadar birçok farklı konuda yüzlerce belgesel bulunmaktadır. Bu yazımızda sizler için Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi 5 yemek belgeselini listeledik.

Salt, Fat, Acid, Heat

Salt, Fat, Acid, Heat belgeselinde şef Samin Nosrat, mükemmel yemeğin dört temel unsurunu keşfetmek için dünyayı geziyor. Ayrıca yolculuğu boyunca ziyafetler hazırlayıp faydalı ipuçları da veriyor.

Street Food

Chef’s Table’ın yaratıcılarından hazırlanan bu program, izleyicileri dokuz Asya kentindeki en iyi sokak yemeği yerlerinin ayrıntılı bir turuna çıkarıyor. Ayrıca her bölüm, yerel halkın yediği ve paylaştığı yemeklerle, kentlerin kültürünü ve tarihini de araştırıyor.

En iyi 5 yemek tarifi uygulaması

Cooked

Netflix belgesel Cooked; yemek pişirmenin tarihini, farklı yönlerini ve insanları birbirine bağlama şeklini ele alıyor. Belgesel tek sezon ve 4 bölümden oluşuyor. Avustralya’dan Fas’a bir yemek yolculuğu izlemek isteyenler bu belgeseli izleyebilirler. Son olarak bölümlerin isimleri ise şu şekilde; Ateş, Su, Hava ve Dünya.

The Search for General Tso

Özellikle Çin yemekleri arasında en çok tüketilen ve hemen hemen her restoranda oldukça yaygın olan General Tso Tavuğu’nun hikayesinin peşine düşen bu belgesel, tek bir yemek üzerinden derinlemesine araştırma nasıl yapılırın en başarılı örneklerinden biridir.

Ugly Delicious

Bu belgeselde Şef David Yang; insanların pizza, tako, kızarmış tavuk ve daha fazlasını nasıl ve neden sevdiğini öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Bu araştırmalarında komedyenler ve sanatçılardan oluşan arkadaşları, Şef David’e eşlik ediyor. Üstelik belgeselin ikinci sezonunda İstanbul bölümü de var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz