Küçük ve şehirli yeni Hyundai i10!

0
452 Okunma

Şehirler kalabalıklaşınca küçük otomobillerin önemi giderek artıyor. Her ne kadar ülkemizde büyük otomobiller her daim popüler olsa da ekonomik gücü olan aileler bir de küçük otomobiller küçük filolarını büyütüyorlar. Küçük otomobilleri genellikle şehirli olarak adlandırıyoruz. Daha az park sorunu yaşatan otomobiller aslında hayatı daha da kolaylaştırıyor. Özellikle heybetli otomobilleri tercih eden kadınlar olsa da bazı kadınlar küçük otomobillerde kendilerini daha rahat hissedebiliyor.

Tüm otomotiv şirketleri artık yönünü elektrikli araçlara çevirmiş durumda. Bu sebeple küçük otomobillerin de kâr marjı giderek azalıyor. Ancak yine de kolay kolay ortadan kaybolmayacaklar gibi duruyor.

Küçük ve şehirli bir otomobil deyince akla gelen modellerden biri de Hyundai i10. Ailenin ikinci arabası olmaya ya da gençlerin ilk arabası olmaya aday olan i10 şu sıralar yenilik hazırlığında.

Şu sıralar prototipleri test edilen yeni i10 artık daha yumuşak çizgilere sahip. Merkeze yerleştirilen gündüz farları otomobilin daha yakışıklı bakmasını sağlıyor. Kabininde 8 inçlik dokunmatik ekran olacağı söylenen i10 bu anlamda rakiplerinden çok daha teknolojik. Yeni bilgi eğlence sistemi içinde birçok yeniliği de beraberinde getirecektir ancak bunlar şimdilik bilinmiyor.

Otomobilde 1.0 litrelik ve 1.2 litrelik iki farklı motor seçeneği bulunuyor.

Bu arada yeni i10’dan bahsetmişken, mevcut Hyundai i10’un ülkemizde 73 bin 481 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz