Araştırma sonuçlandı: İnsanlar gününün üçte birini mobil uygulamalara ayırıyor!

0
216 Okunma
İnsanlar günün üçte birini mobil uygulamalara ayırıyor!

Akıllı telefonların hayatımızdaki yeri gün geçtikçe artıyor. İletişimin yanı sıra günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere geliştirilen mobil uygulamalar; bu oranı her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Ekranlar ile baş başa kaldığımız pandemi dönemi ile birlikte bu oran daha da arttı. Öyle ki uygulama izleme firması App Annie’ye göre; insanlar gün içerisinde uyanık kaldıkları zamanın üçte birini mobil uygulamalarda geçiriyor.

Mobil uygulamalar hayatımızın her yerinde

App Annie raporuna göre günlük mobil uygulama kullanımı bir hayli arttı. Yapılan çalışmada televizyon izleme gibi yaygın dijital etkenlerin de olmasına rağmen, mobil uygulama kullanımı en yüksek oranda çıktı. App Annie’nin CEO’su Theodore Krantz konu ile ilgili; “Mobil, harcanan zaman, indirmeler ve gelir gibi neredeyse her kategoride rekor kırmaya devam ederken büyük ekran yavaş yavaş ölüyor” şeklinde konuştu. Araştırma, Hindistan, Türkiye, ABD, Japonya, Meksika, Singapur ve Kanada dahil olmak üzere 10 farklı ülkede yapıldı.

moobil uygulama kullanım raporu

Örneğin firma, TikTok uygulamasının kullanıcıların 2020 yılına kıyasla %90 daha fazla zaman geçirdiğini; dünya çapında en çok indirilen uygulama olduğunu ifade ediyor. Rapora göre TikTok’un, yılın ikinci yarısında 1,5 milyar aktif kullanıcıyı geçeceği tahmin ediliyor. Ortaya çıkan rapora göre geçirilen sürenin her on dakikasının yedisi sosyal medya, fotoğraf ve video uygulamalarında geçiyor. Bu mobil uygulamalar içinde yine öncü TikTok uygulaması.

Rapora göre, 2021 yılında 2 milyon yeni mobil uygulama ve oyun piyasaya sürüldü. Yine YouTube dünya çapındaki en popüler video içerik uygulaması. Netflix ile rekabet halinde olan bu içerik platformu, çoğu ülkede Netflix’i ikinci sırada bıraktı.

Çocuklarımızı TikTok akımlarından nasıl koruruz?

Geçtiğimiz yıl kullanımı artan uygulamalardan bir tanesi de sağlık uygulamaları. Araştırmaya göre pandeminin insanların yaşam biçimi üzerinde değişikliğe gitme isteklerini ortaya koyuyor. Sağlık uygulamalarındaki bu olağan artışı spor/fitness uygulamaları takip ediyor. Bunun yanı sıra zihinsel egzersiz uygulamaları da geçtiğimiz yıl çok büyük rağbet gördü. Bu artışların bir diğeri de alışveriş uygulamalarında yaşanıyor.

Bu dönemde pandemi sebebi ile en çok kullanılan uygulamalardan biri de aşı takip uygulamaları oldu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz