Lightroom ile artık videoları da düzenleyebileceksiniz!

0
409 Okunma

Adobe’nin fotoğraf düzenleme uygulaması Lightroom, şaşırtıcı bir yeni özelliğe kavuşuyor: video düzenleme özelliği. Uzun zamandır kullanıcılar tarafından merakla beklenen bu özellik, yeni bir güncelleme ile birlikte hayatlarımıza dahil olacak. Bu hafta kullanıma sunulması beklenen güncelleme ile Lightroom kullanıcıları, videolarına renk derecelendirmesi yapmak için uygulamanın mevcut kontrolleriyle çalışabilecekler.

Yeni güncelleme ile birlikte Lightroom, videoların da renkleri düzenleyebilecek

Bu hafta kullanıma sunulması beklenen güncelleme ile Lightroom severler, istedikleri videolarına renk derecelendirmesi yapmak için uygulamanın mevcut kontrolleriyle artık çalışabilecekler. Lightroom’un kontrolleri, en azından bizlerin deneyimime göre, bir görüntünün nasıl göründüğünü ayarlamak için video uygulamalarındaki geleneksel renk derecelendirme araçlarından çok daha sezgisel; Kullanıcıların kontrollere aşinalığıyla birleştiğinde, yeni özellik bir videonun görünüşünü değiştirmek isteyen herkes için güçlü bir seçenek olacaktır.

Video düzenleme özelliği hem masaüstü hem de mobil cihazlarda Lightroom’a gelmesi bekleniyor. Yeni güncelleme ile birlikte, Lightroom CC’ye kırmızı göz giderme özelliği de gelecek. Adobe, Lightroom’da video düzenleme yeteneği ekledi, ancak program, editörlere tam bir video düzenlemesi için tasarlanmadığı için ve renk düzeltmesi sağlamakla sınırlıdır. Kullanıcılar, bir fotoğrafı düzenler gibi video kliplerde ayarlamalar yapabilir ve Lightroom ayrıca, hem fotoğraflarda hem de videolarda tutarlı bir estetik elde etmek için bu ayarların fotoğraflar ve videolar arasında kopyalanıp yapıştırılmasına izin verdiği için de kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Gelecek olan  özelliğin işlevselliği sınırlı olsa da, kullanıcılar bir klibin başını veya sonunu kırpabilir. Ancak, birden fazla klibi bitmiş bir videoda bir araya getirmek için editörlerin yine de Rush veya Premiere Pro’ya güvenmeleri gerekiyor.

Adobe Lightroom Ürün Yöneticisi Benjamin Warde konuyla ilgili açıklamasında, “Video ve genellikle tek video klipler, bugünlerde sosyal medyada çok yaygın olarak paylaşılıyor (giderek daha fazla fotoğraf paylaşılıyor). Sosyal medya için tek bir video klibin en iyi şekilde görünmesini isteyen herhangi bir müşteri için, bunu yapmak için Uygulamamızda iş akışlarının dışına çıkmak zorunda kalmalarını istemiyoruz. Ayrıca, birlikte fotoğraf ve video paylaşan tüm fotoğrafçıların hem fotoğraflarında hem de videolarında aynı görünümü elde etmelerini sağlamak istiyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz