Dikkat! Tüm sosyal medya mesajlarınız tehlikede olabilir!

0
284 Okunma

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) bugün resmi X( Twitter) hesabı üzerinden herkesi korkutan bir paylaşım yaptı. X platformu üzerinden yapılan paylaşımda LinkedIn, X ve Weibo gibi pek çok sosyal medya mecrasının, veri sızıntısı mağduru olduğunu belirtti. Söz konusu veriler ise oldukça korkutucu. İşte detaylar…

Tarihin en büyük veri sızıntısı!

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) yaptığı açıklamada veri sızıntısının boyutunun 12 Terabayt olduğu belirtildi. Söz konusu olan veri sızıntısında toplamda 26 milyar kişisel verinin sızdırıldığı belirtiliyor. 12 Terabaytlık veri sızıntısının olduğu bu olay bugüne kadar tarihin en büyük veri sızıntısı olarak kaynaklara geçti.

X veri sızıntısı

Aralarında popüler sosyal medya uygulaması X platformunun da bulunduğu tarihin en büyük veri sızıntısı olayı kullanıcıları da oldukça korkutuyor. Eğer sizin de iş bulma platformlarından biri olan LinkedIn, sosyal medya uygulamalarından X ve Weibo gibi mecralarda  hesabınız var ise aşağıda bulunan adımları takip edebilirsiniz:

  • Parolanızı değiştirin ve yeni parolanızın büyük harf, küçük harf, rakam ve özel karakter içerecek şekilde en az 10 karakter uzunluğunda olmasına dikkat edin.
  • Have I Been Pwned platformundan hesapların sızdırılıp sızdırılmadığını kontrol edin.
  • Üyelik açtığınız platformlarda iki aşamalı kimlik doğrulamayı etkinleştirin.

Popüler alışveriş sitesine şok soruşturma!

Siz de yukarıda adını verdiğimiz X, Weibo gibi veri sızıntısı mağduru olan popüler uygulamalara ya da uygulamalardan birine üye misiniz? Eğer üye iseniz yukarıda paylaştığımız adımları uygulamayı unutmayın. Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz