Popüler alışveriş sitesine şok soruşturma!

0
1.271 Okunma

Rekabet Kurumu, markaların rekabet yarışında yaptıkları aykırı hareketleri takip etmeye devam ediyor. Bu bağlamda popüler alışveriş platformu olan Çiçeksepeti de nasibini aldı. Rekabet Kurumu Çiçeksepeti’ne soruşturma başlattı. Peki neden? İşte detaylar…

Çiçeksepeti’ne soruşturma şoku!

Rekabet Kurumu, resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Çiçeksepeti’nin verdiği hizmetleri üçüncü bölgelere kapatması ve kendi bayilerinin lehine yaptıkları bazı davranışlarda bulunması sebebiyle yaptığı önaraştırmanın sonuçlandığını belirtti.

çiçeksepeti soruşturma

Rekabet Kurumu, yaptıkları önaraştırmada elde ettiği bilgiler, incelediği belgeler ve yaptıkları müzakereler sonucunda Çiçeksepeti Internet Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma başlatılması kararını verdiklerini duyurdu.

Açılan bu soruşturmanın sonucunun ne zaman kesinleşeceği henüz bilinmiyor. Rekabet Kurumu’nun konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

çiçeksepeti soruşturma

Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ’nin platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Önaraştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 11.01.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Çiçeksepeti İnternet Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-03/23-M sayı ile karar vermiştir.

Telegram’ın o özelliği artık Google Mesajlar’a geliyor!

Peki siz Rekabet Kurumu’nun Çiçeksepeti Internet Hizmetleri AŞ hakkında böyle bir karar vermesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz