Mama sandalyesi nasıl seçilmeli?

0
798 Okunma

Bebeklerin artık katı gıdaya geçtikten sonraki ihtiyaçlarından biri de mama sandalyesidir. Mama sandalyesi ile birlikte bebekler düzenli şekilde yemek yeme alışkanlığı edinir. Peki mama sandalyesi nasıl seçilir? Mama sandalyesi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte yanıtı…

Mama sandalyesi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Bebeğiniz katı gıdalara geçtiğinde artık mama sandalyesini kullanmaya başlayabilirsiniz. Ona özel tabaklarda yemekleri kendisinin yemesini sağlamak da düzenli yemek yeme alışkanlığı sağlayacaktır. Peki bebekler için mama sandalyesi seçilirken nelere dikkat edilmeli? 

  • Mama sandalyesi seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk şey güvenlik olmalı. Bebeğiniz mama sandalyesinde otururken güvende olduğundan emin olmalısınız. Bunun için mama sandalyesinin emniyet kemerlerine bakabilirsiniz. Emniyet kemerinin nasıl takılıp açıldığına veya sağlam olup olmadığına bakabilirsiniz.
  • Mama sandalyesinde bulunan emniyet kemerinin kullanışlı olmasına ve kemerin kolaylıkla açılmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Mama sandalyesinde bulunan minderlere de önem vermeniz gerekiyor. Sırt desteği önemlidir. Bebeğinizin sandalyede rahat oturması için bu tür durumlara dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Mama sandalyesi satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise temizliği olmalı. Sandalyenin kumaş kısmının kolayca ayrılması hızlı ve pratik temizlik sağlayacaktır.
  • Mama sandalyesi alırken boy oranına da dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Temizlik konusunda dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise sandalyenin tepsisinin çıkarılabilir olmasıdır. Böylece dökülen yemekleri kolay bir şekilde temizlemek mümkün olacaktır.

Mama sandalyesi satın alırken dikkat etmeniz gereken noktaları sizin için listeledik. Peki siz mama sandalyesi alırken nelere dikkat ettiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz