Meta duyurdu! Facebook gruplarında alışveriş dönemi başladı!

0
244 Okunma

Sosyal medya platformu Facebook için artık yeni bir dönem başlıyor. Teknoloji şirketi Meta, Facebook gruplarında artık alışveriş yapmak mümkün. Üstelik özellik; iOS, Android ile birlikte web sürümene geldi.

Facebook grupları geliştirecek yeni alışveriş özelliği

Geçtiğimiz haftalarda yeni bir çatı isme kavuşan Facebook, artık Meta bünyesinde yer alıyor. Meta bugün yeni biz özellik duyurusu yaptı. Artık Facebook gruplarda alışveriş yapmak mümkün olacak. Ticaret yaparak para kazanmanıza imkan veren bu özellik; aynı zaman da hayırsever gruplarında para toplamasına imkan tanıyacak.

facebook gruplar için alışveriş özelliği

Yeni özellik ile artık gruplar içerisinde mağaza oluşturabileceksiniz. Özellik ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Yönetici tarafından oluşturulan gruplar, mağaza yöneticisinin yetkisinde olacak.  Ayrıca kullanıcılar ürünler hakkında yorum yapabilecek ve mağazaları etiketleyebilecek. Bunlara ek olarak gruplardaki en iyi ürün önerileri, kullanıcıların haber akışlarında da görünecek. Özellik ile ilgili en çok merak edilen detay ise kazancın nereye gideceği. Bu konuda kafalar oldukça karışık Tech Crunch‘ın haberine göre, bu paranın nereye gittiği yöneticilere kalmış durumda. Şimdilik ortaya çıkan örneğe göre yapılan alışverişlerden ortaya çıkan para kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağış olarak gidiyor. Yulie Kwon Kim, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Para grup yöneticisine gidiyor. Parayı nasıl kullanmak istediklerine kendileri karar verecek. Bu, insanların grubu sürdürmesi için harika bir yol.”

Yeni özellik ile artık influencerlar ürün tanıtımı yaparken takipçilerini başka sayfalara yönlendirmek zorunda kalmayacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz