Meta’nın Twitter Rakip Uygulaması Önümüzdeki Ay Başlatılacak

0
96 Okunma

Meta’nın Twitter rakibi lansmana yaklaşıyor ve seçilen içerik oluşturucular, Instagram’ın metin tabanlı uygulamasının (geçici olarak ′ Barcelona ′ olarak adlandırılacak) nasıl çalışacağı konusunda bilgilendiriliyor.

Meta’nın Instagram’ı Twitter’a rakip olacak metin tabanlı bir uygulama üzerinde çalışıyor

ICYMI’den Lia Haberman tarafından paylaşılan bu resimlerde görebileceğiniz gibi , yeni uygulama aslında Twitter’ın basitleştirilmiş bir versiyonudur ve sohbet tabanlı bir akışla daha uyumludur.

Bu kasıtlı, çünkü son birkaç yıldır IG’deki konuşmaların çoğu DM’lere kaydı ve kullanıcılar herkese açık gönderi aktivitelerinden uzaklaştıkça ana akış bir keşif platformu haline geldi.

Bunu göz önünde bulundurarak, yeni, ayrı uygulama, herkesin katılabileceği dev bir grup sohbeti gibi olacak şekilde tasarlandı – bu, konsept olarak Twitter’a benziyor, ancak daha Instagram’a özgü bir eğimle.

Meta'nın Instagram'ı Twitter'a rakip olacak metin tabanlı bir uygulama üzerinde çalışıyor
-1

Spesifik olarak, kullanıcılar, kullanıcı adınız da dahil olmak üzere Instagram kimlik bilgilerini kullanarak uygulamada oturum açabilecek ve siz de IG takipçilerinizi senkronize edebileceksiniz. Kullanıcılar 500 karaktere kadar metin güncellemeleri yayınlayabilirken, siz de 5 dakikaya kadar uzunlukta bağlantılar, fotoğraflar ve videolar ekleyebileceksiniz.

Ana besleme görselinde de görebileceğiniz gibi (yukarıdaki sağdaki ekran görüntüsü), yayın içi gönderilere yanıt verebilmenin yanı sıra, beğenebilir, yanıtlayabilir ve yeniden gönderebilirsiniz. uygulamada tweet atmak.

Yeni uygulama, Meta’nın merkezi olmayan bir ağ oluşturmaya yönelik ilk girişimi olan ve profilinizi diğer merkezi olmayan sistemlerle uyumlu hale getireceğini söylediği merkezi olmayan bir arka uç üzerine inşa ediliyor.

Meta’ya göre:

“[Mastodon gibi] uygulamalardaki kullanıcılar, herkese açıksanız veya özelseniz ve onları takipçi olarak onaylıyorsanız, profilinizi ve içeriğinizi arayabilir, takip edebilir ve bunlarla etkileşim kurabilir. Bu, ek iş olmadan yeni kitlelere ulaşmanızı sağlar. Ayrıca içerik oluşturucular, henüz onları takip etmeyen kişilere tavsiye edilmeye uygun olabilir.”

Bu nedenle, bir Twitter rakibi olarak görülecek olsa da – ki bazı açılardan öyledir – proje aynı zamanda Meta’nın gelişen kullanım eğilimleriyle daha iyi uyum sağlama, aynı zamanda ademi merkeziyetçilik denemeleri ve daha açık bir sistem kapasitesi için çabasıdır. çeşitli cephelerde sosyal medya kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek.

Belirtildiği gibi, Meta’nın uygulama hakkında içerik oluşturucuları bilgilendirdiği bildirilirken, Matt Navarra ayrıca çeşitli ünlülere ve yüksek profilli spor yıldızlarına da halka açıklanmadan önce platforma erken erişim sunulduğunu belirtiyor. 

Meta’nın uygulamada gördüğü kullanım değişikliklerine bağlı olarak DM etkileşimi, IG için önemli bir odak noktası haline geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz