Microsoft Copilot yeniden tasarlandı: Yenilikçi yapay zeka Deneyimi

0
1.098 Okunma
Microsoft Copilot

Microsoft tarafından geliştirilen yapay zeka asistanı Copilot’un mobil uygulaması, yeni bir tasarımla kullanıcı karşısına çıkıyor. Büyük bütçeli reklam kampanyaları öncesinde, şirket, Copilot’un Android uygulamasını Aralık ayında piyasaya sürdü.

Uygulama, oldukça basit bir yapay zeka sohbet deneyimini karşılamaya yönelikti. Kullanıcılar, uygulamanın neredeyse tamamını giriş yapmadan kullanıyordu. Ancak şimdi, Copilot’a yepyeni bir görünüm kazandırılıyor.

Microsoft Copilot yenilikleri

Microsoft’un kendi blog yazısında, bu yeni tasarımın, Android, iOS ve web için geçerli olacağını duyurdu. Microsoft, yeni tasarımı “daha temiz” ve “daha şık” olarak nitelendiriyor. Yenilikçi bir görünümün merkezinde, yapay zeka ile ne yapabileceğinize dair önerilerin bir carousel ile sunulması var. Bu sayede, uygulama her kullanıldığında yeni fikirler sunabilecek.

Microsoft Copilot

Yeni eklenen yapı, doğrudan metin, ses ve görüntü giriş ipuçlarının üzerinde yer alıyor. Ayrıca, yan panelde belirli bir alana odaklanmış yeni deneyimler bulunuyor. Bu alanlar ise şu şekilde: “Tasarımcı”, “Tatil planlayıcı”, “Yemek asistanı” ve “Fitness eğitmeni”. Tüm özelliklerin yanında, Copilot Pro’ya abone olma ve GPT-4’ü etkinleştirme seçeneği de bu ekranda mevcut.

Yeniden tasarımın bir parçası olarak, Bing ile olan bağlantılar da kaldırılıyor. Artık Copilot, bir bing eklentisinden daha çok bağımsız bir Microsoft ürünü olarak konumlandırılıyor. Microsoft, değişiklikleri duyurduğu blog yazısında, Copilot ile şimdiye kadar “5 milyar sohbet ve 5 milyar görüntü oluşturulduğunu” belirtiyor. Yüksek etkileşim alması Copilot’un ne kadar popüler ve kullanışlı olduğunun en önemli göstergelerinden biri.

Samsung, Galaxy AI isimli yapay zekasını tanıttı

Yapay zeka ve araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ürünüyle benzer şekilde GPT-4 dil modelini kullanan bir araç olan Copilot’ı ChatGPT’den ayıran en önemli özelliği diğer Microsoft ürünleriyle de entegre çalışabilmesi.

Microsoft Copilot’un bu güncellemesi ile de bu yapay zeka aracının kullanıcılar arasında daha fazla popülerlik kazanması mümkün görünüyor. Güncellenmiş deneyim sayesinde Copilot, kullanıcıların daha kolay ve etkileşimli bir şekilde işlerini halletmelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda da Microsoft’un yapay zeka alanındaki duruşunu ortaya koyuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz