Siri hakkında bilmediğiniz komutlar!

0
221 Okunma

Siri’yi bilmeyen yoktur. iOS işletim sisteminde bulunan yapay zeka ile geliştirilmiş bir sanal yardımcı olarak kullanıcı ile buluşmuştu. Apple’ın geliştirdiği kişisel ve dijital bir asistan olan bu teknolojinin birçok özelliği pek de bilinmiyor. İşte Siri hakkında pek de bilinmeyen komutlar…

Siri ile ilgili pek de bilinmeyen komutlar!

Hisse ve senetler hakkında Siri’den kolayca bilgi alabilirsiniz. Kişisel asistanınız olan bu yapay zeka  sorduğunuz takdirde, borsa hakkında kolayca bilgi verebilir. Ancak detaylı ve bilinçli bir yatırım yapmak istiyorsanız, elbette sadece Siri yeterli olmayabilir.

Bir şey hakkında karşınızdaki kişi ile anlaşmazlık yaşadınız ve yazı tura atmanız gerekti. Ancak yanınızda bunu yapabileceğiniz aletiniz yok. Sorun değil çünkü Siri’den yazı tura atmasını istediğinizde yerine getirecektir.

Matematiksel bir hesap yapmanız gerektiğinde Siri yine ona başvurduğunuz takdirde size yardım edecektir. Yani herhangi bir sayının yüzdesini almasını isteyebilir, ya da bölmesini isteyebilirsiniz. Ancak temel düzey matematik problemlerini yapabilmesine karşın karışık işlemlerde doğru cevabı alamayabilirsiniz.

siri bilinmeyen komut

Herhangi bir makale okumanız gerekiyor ancak gözleriniz bunun için çok yorgun ya da o an başka bir işle uğraşıyorsunuz. Eğer makalenizin bulunduğu sayfa okuyucu modunu destekliyorsa ve Safari’de açıksa Siri, istediğiniz makaleyi size sesli bir şekilde okuyabilir.

Siri sayesinde farklı dillere pek çok çeviri yapabilirsiniz. Eğer farklı bir dilde bir şey söylemek istiyorsanız ve bunu telaffuz edemiyorsanız bu yapay zeka teknolojisi, istediğiniz dilde konuşabilir. Özellikle dilinizi bilmeyen insanlar ile iletişim kurmak istediğinizde bu özellik sizin kurtarıcınız olabilir.

Siri sayesinde Harry Potter gibi usta bir sihirbaz  olmasanız da siz de kendinizi bir büyücü gibi hissedebilirsiniz. Nasıl diye soracak olursanız cevabı çok basit. Çünkü bu kişisel asistanınızın içinde Harry Potter filmlerinde yer alan Lumos, Nox ve Accio isimli büyüler bulunuyor. Siri’ye Lumos dediğinizde cihazınızın feneri açılacak. Nox dediğinizde ise  feneriniz  kapanacak. Accio büyüsü ise cihazınızdaki uygulamalarınızı açmaya yarıyor.

Tüm bunları yanı sıra kişisel asistanınız Siri ile eğlenebilir, Tesla otomobilinizi kontrol edebilirsiniz. Apple’ın geliştirdiği bu asistanın özellikleri elbette sadece bu kadar değil. Bu yapay zeka sayesinde hayatınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Sonunda bu da oldu: Radyasyona karşı robot köpek!

Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz