Microsoft Excel ile mutlu evliliğe yelken açtılar!

0
477 Okunma

Evlilik her zaman hayallerinizde ki kadar mutlu sürmeyebilir. Artan sorumluluklarınız ile mücadele etmek, süregelen hayatınızı kontrol etmek ve sosyalleşmek için yeterince güçlü hissetmeyebilirsiniz. Bu gibi sorunları ile baş edemeyen bir çift geçtiğimiz günlerde teknolojinin gücünden faydalandı!

Microsoft Excel ile daha mutlu evlilik!

The Cut isimli blogun sahibi Marie Kondo, aile içinde yaşadığı huzursuzlukların farkına vararak buna bir çözüm aramaya koyulmuş. Hayatımızın her yerine dahil olan teknolojik gelişmelerden faydalanmayı düşünen çift, bilimsel araştırmalardan da destek alarak evliliklerine yeni bir düzen getirmeye karar vermiş.

mutlu evlilik

İlginizi çekebilir: Üç adet Google uygulaması ile hayatınızı düzenleyin!

Evli ve iki çocuk annesi Marie, eşi ile ilk evlendikleri zaman aynı anda hem sorumluluklarını yerine getirmek hemde kalan hayatını organize etmekte güçlük çekiyor. Tüm bu durumlar çiftin evliliklerinde mutsuz olamalarına sebep olurken, karşılaştıkları bir araştırma sonrasında işlerini sistematik hale getirmeye karar veriyorlar. Genellikle iş hayatında kullanılan Microsoft Excel, çiftin bu konuda imdadına koşuyor. Üzerinde ikisinin de aynı anda düzenleme ve güncellemeler yapabileceği bu dosya ile gün içerisinde yapılması gereken işleri listeleyerek birbirleriyle paylaşabiliyorlar. Sabahları çocukları okula bırakmak, evdeki eksikleri tamamlamak veya fatura ödemeleri gibi tüm işlemleri Excel dosyasına girerek, sorumluluklar aile fertleri arasında paylaşılabiliyor. Bu yöntemi kullanan Marie Kondo, evlilikte sadece kadına veya erkeğe sorumluluklar yüklenmediği ve bu sorumluluklar paylaşıldığı için daha mutlu ve düzenli bir evlilik hayatının yaşanmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Hayatımızı kolaylaştıran ve düzenleyen teknoloji, mutlu evlilik için de çözümler sunuyor. Siz teknolojiyi hayatınızın en çok neresinde kullanıyorsunuz ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz