Migren ataklarına karşı 10 öneri!

0
1.013 Okunma

Sağlıksız beslenme, uykusuzluk ve stres bu faktörler migren atağını tetikleyen faktörler. Bu faktörler arasına yaz sıcağı da eklendiğinde migren ağrısı kaçınılmaz oluyor. Başınız ağrıdığında parlak ışıklı telefon ve tv ekranından kaçmak isteyebilirsiniz. Ancak teknoloji doğru kullanıldığında her şeyin bir çözümü var. Peki nasıl?

Migren atağına karşı öneriler

Başınızın bir tarafında korkunç derecede zonklayan bir ağrı yaşadıysanız, muhtemelen migren ağrısı çekiyor olabilirsiniz. Migrenin ağrı dışında mide bulantısı, ışığa duyarlılık ve yorgunluk gibi bazı semptomları da vardır. Bunu net bir şekilde öğrenmek için mutlaka doktora gitmeyi unutmayın. Şimdi sizlere teknoloji doğru kullanıldığında migreni nasıl azaltacağından bahsedeceğiz.

migren ağrısı

1- Sakin bir ortam yaratın

Parlak ışık ve gürültü migreni tetikleyen en büyük unsurdur. Bu nedenle migren atağı yaşayan kişiler genellikle sessiz ve sakin kalabilecekleri ortamları tercih etmeliler. Daha rahat ve sakin uyumak için de son zamanların favorisi haline gelmiş asmr videolarından veya uygulamalardan yardım alabilirsiniz. Uygulamalarda bulunan rahatlatıcı sesler ile migren atağını da önleyebilirsiniz.

meditasyon uygulama

Bu uygulamalardan biri de Sleepo: Rahatlatıcı ses, Uyku. İndirmek için tıklayın. App Store ve Google Play Store’da daha birçok meditasyon uygulamasını akıllı telefonunuzda kullanabilirsiniz.

2- Hava durumunu takip edin

Günlük olarak mutlaka hava durumunu telefonunuzdan takip edin. O gün hakkında bilginiz olduğunda hem rahat bir kıyafet seçebilirsiniz hem de migren atağına karşı önlem almış olursunuz. Bu konuda mutlaka bir hava durumu uygulamasını telefonunuza indirmelisiniz.

3- Güneş gözlüğü kullanın

Yüksek ışık ve sıcaklık seviyesi migrenin en büyük düşmanlarıdır. Bu durumdan korunmak için mutlaka yanınızda güneş gözlüğü bulundurmayı ve güneş kremi sürmeyi unutmayın.

4- Bol bol su için

migren atak önerileri

Bir insanın günlük olarak mutlaka 2,5 litre su tüketmesi gerekiyor. Suyun faydaları hem cilt için hem de migren için çok fazla. Suyu sade şekilde içemem diyenler ise çeşitli meyveler ile suyun tadını değiştirebilirler. Aynı zamanda ne kadar içtiklerini görmek ve hesaplamak için uygulamalardan da yardım alabilirler.

migren ağrısı önerileri

Bu uygulamalardan biri de WaterMinder: Su Takibi uygulaması. İndirmek için tıklayın.

5- Kafeinden uzak durun

Gün içerisinde sürekli kafeinli içecekler tüketmek bir süre sonra migren atağı ile baş başa kalmanıza neden olabilir. Bu yüzden kontrollü olarak tüketmeye çalışın.

6- Yediklerinize dikkat edin

kalori uygulaması

Gün içinde farkında olmadan tükettiğiniz yiyecekler de migren ağrısı çekmenize neden oluyor olabilir. Bunun için akıllı telefonunuza yediklerinizin kalorisini hesaplayan uygulamaları indirerek günlük olarak kendinizi izleyebilirsiniz. Bu uygulamalardan biri de YAZIO Kalori Sayacı. İndirmek için tıklayın.

7- Stresi yenmek için başka bir yöntem deneyin

Sevdiğiniz şarkılar ve meditasyon sesleri ile kendinizi sakinleştirebilirsiniz. Veya telefonunuzda bulunan müzik uygulamalarından da yardım alabilirsiniz. Migrenin geçmesi için ses seviyesini de düşük tutmayı unutmayın. Migren atağını önlemede bir başka yol ise boyama yapmak. Bunu defter üzerinde veya telefonunuza indirdiğiniz bir uygulamadan yapabilirsiniz.

8- Düzenli uyku programı yapın

Tüm gün çalıştıktan sonra tabii ki telefonla uğraşmak veya film izlenmek isteniyor. Ancak bu kararın ardından pişmanlık yaşamak istemiyorsanız mutlaka uyku düzeni yapmanız gerekiyor. Düzenli uyku sağlamak için çeşitli uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

9- Bakım yapmayı ihmal etmeyin

Mutlu hissetmek ve stresi en aza indirmek için sevebileceğiniz şeyleri hayatınıza dahil etmeyi deneyin. Kişisel bakımınızı düzenli olarak yapmak da bu örneklerden yalnızca biri. Belirlediğiniz bir saatte rahat kıyafetler ile yürüyüş yapabilirsiniz. Gün içinde yaptıklarınızı ve hedeflerinizi dijital günlüğünüze yazabilirsiniz.

10- Migren ataklarınızı bir günlükte izleyin

migren uyku uygulaması

Migren ataklarınızı takip ederek ne sıklıkla ve hangi nedenden dolayı migren tuttu vs. gibi soruların yanıtlarını gözlemleyebilirsiniz. Bu uygulamalardan biri de Migraine Buddy: Track Headache. İndirmek için tıklayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz