WhatsApp yakında yeni gizlilik özelliğini kullanıma sunacak

0
174 Okunma
whatsapp-yakinda-yeni-gizlilik-ozelligini-kullanima-sunacak

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni gizlilik özellikleri üzerinde çalışıyor. WABetainfo’nun bildirdiğine göre, kullanıcıların deneyimini daha iyi hale getirmek için WhatsApp, yeni güncellemeyle “sohbetleri kilitlemelerine” izin vererek daha fazla gizlilik seçeneği sunacak.

WhatsApp’tan “kilitli ve gizli” sohbetler

WhatsApp haber izleyicisine göre, yeni “sohbetleri kilitle” özelliği şu anda geliştirilme aşamasındadır ve Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma uygulaması hazır olduğunda yayınlayacaktır. İlk olarak, uygulamanın sürümünün gelecekteki güncellemesinde beta test kullanıcıları tarafından kullanılabilecektir.

Bu özellik, kullanıcıların sohbetleri gizlemesine ve gizli tutmasına olanak tanır. Bu güncelleme sayesinde, kullanıcılar parmak izi veya parola kullanarak belirli sohbetleri kilitleyebilecek. Bu, hassas konuşmalarını meraklı gözlerden kolayca koruyabilecek kullanıcılara ekstra bir koruma katmanı sağlayacaktır.

whatsapp-yakinda-yeni-gizlilik-ozelligini-kullanima-sunacak-1

Bu ekran görüntüsü, WhatsApp’ın en özel sohbetlerinizi doğrudan sohbetin kişi veya grup bilgilerinden kilitlemenize izin verecek bir özellik üzerinde çalıştığını gösteriyor .

“Kilitli sohbetler listenize bir sohbet ekledikten sonra, sadece bu ekranda mevcut olacak ve bir sohbet kilitlendikten sonra, sadece kullanıcının parmak izi veya şifresi kullanılarak erişilebilecek, bu da başka birinin açmasını neredeyse imkansız hale getirecek.” sohbet” dedi uygulama izleme web sitesi.

Kilitli bir sohbet, parmak izi veya şifre olmadan açılamaz ve başka biri sohbeti açmaya çalışır ve gerekli kimlik doğrulamasını sağlayamazsa, açabilmek için sohbeti temizlemesi gerekir.

Bu özellik, başkalarının mesajlarınızı okumasını ve göz atmasını engeller ve bu özellik sayesinde, kilitli bir sohbette gönderilen fotoğraflar ve videolar gibi medya dosyaları otomatik olarak telefonun galerisine kaydedilmez. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz