Modunuza göre renk değiştiren bukalemun telefon tanıtıldı! Tecno’nun yeni teknolojisi MWC’de

0
129 Okunma

Herkesin merakla beklediği Mobil Dünya Kongresi MWC 27 Şubat Pazartesi itibariyle başladı. Kongre içerisinde dünyanın ileri gelen teknoloji markaları yeni ürünlerini duyurmanın yanı sıra küreselleşme ve mobil ağ bağlantıları gibi birçok konuda bir araya gelecekler. Kongrede binlerce ürün arasında en dikkat çekenlerden biri de Tecno markasının Bukalemun renklendirme teknolojisi oldu. İşte detaylar!

Tecno’nun Bukalemun Renklendirme Teknolojisi

Tecno, yenilikçi tasarımlarıyla bu zamana kadar kendini diğer markalardan  ayırdı. Yeni üretimi olan akıllı telefonunda ise bir düğmeye dokunarak çok çeşitli renk desenleri üretebilen bir telefon geliştirdi. Böylelikle sıradanlığı sevmeyen, cihazlarını kişiselleştirmekten hoşlanan kişilerin tercih edebileceği düzeyde.

Bukalemun Renklendirme Teknolojisi, bir elektrik alanı uygulandığında yön değiştiren bir mikron altı prizma malzemesi ızgarası kullanan, tam spektrumlu, elektrikle kontrol edilen bir prizma renklendirme teknolojisi olarak tanımlanıyor. Böylelikle malzeme, prizmanın yönünü hassas bir şekilde kontrol ederek ışığı birden fazla farklı dalga boyunda kırabiliyor ve çok çeşitli yanardöner renklerin görünümünü veriyor.

Burada mikron altı prizma malzeme ızgarasının bir ekran olmadığını belirtmek gerekiyor. Yüzeyindeki ışığı yansıtan bu ızgara, süreç sırasında bu ışığı renklendiriyor.

Prototip tasarımıPrototip tasarımıPrototip tasarımıPrototip tasarımı

0,03 saniye içinde renk değiştiren bu teknoloji telefondan manuel olarak kontrol ediliyor ve içerisinde 1600 farklı renk barındırıyor. Son olarak renk değiştirme işlemi, yapılan testlere göre 2 milyon defaya kadar dayanıklılık sağlıyor.

Ayrıca bir gün içerisinde 100 farklı renk değiştirirseniz bu sadece 5 dakikalık video izleme kadar güç tüketiyor. Yani bu teknolojinin bataryaya büyük bir etkisi yok.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz