Mona Lisa tablosundaki gülümsemenin sırrı çözüldü!

0
655 Okunma
Mona Lisa tablosundaki gülümsemeli gülüşünün arkasındaki gizem sonunda ortaya çıkmış olabilir!

Mona Lisa resmi, onlarca yıl boyunca herkesi büyüleyen bir sanat eseri . Fransa’nın popüler Louvre müzesinde bulunan Leonardo Da Vinci’nin Rönesans dönemine ait bu ünlü yağlı boya resmi, tam anlamıyla bir hit!

Birçoğumuz bu resmin özelliklerini, özellikle de bu şahesere ressam tarafından verilen Mona Lisa’nın gizemli gülümsemesini merak ediyoruz. Görünüşe bakılırsa, onun gülümsemeli gülüşünün arkasındaki gizem sonunda ortaya çıkmış olabilir!

Mona Lisa tablosundaki gülümsemeli gülüşünün arkasındaki gizem sonunda ortaya çıkmış olabilir!

 

Boston’da yerleşik bir doktor olan Mandeep Mehra, dünyanın her yerinden insanların yüzyıllardır düşünmesine neden olan bu sırrı çözebileceğine inanıyor. Mehra, Lisa Gherardini’nin ya da Da Vinci’nin zamansız yaratılışının ilham kaynağının; hasta olduğuna inanıyor. Mayo Clinic Proceedings dergisi,  Monica’nın Mona Lisa’nın ortaya çıkışının arkasındaki nedenlerin tıbbi teşhisini ortaya koyan araştırmasını yayınladı .

Mona Lisa tablosundaki gülümsemeli gülüşünün arkasındaki gizem sonunda ortaya çıkmış olabilir!

Çalışmanın sonuçları, kıtlığın beş yüzyıl önce yaygın bir olay olduğunu ve deniz ürünlerinin nadir görülen bir ürün olduğunu ortaya koymakta. Bu nedenle de, onun gülümsemeli gülüşünün kas güçsüzlüğünün sonucu olan önemli bir sakatlığa atfedilebileceğine inanılmakta.

Mehra ve eş yazarına göre,  Lisa Gherardini ; tiroid bezi hipotiroidizm adı verilen akut durumundan şikayetçiydi.Bu durum nedeniyle, boynunda çok belirgin bir yumru, bir zayıflama çizgisi vardı. Cildine sarımsı bir renk ve yüzünde yarım dudaklı bir gülümseme bulunduruyordu. Aynı zamanda gözle görülür bir şekilde şişmiş elleri vardı.Bu belirtilerin tümü, bir altta yatan tiroid bezinin neden olduğu hipotiroidizmi işaret ediyor.

Araştırmacı Mehra,  Paris’teki ünlü Louvre Müzesi’ndeki gözlemlerini şöyle anlatıyor.” Sol gözünün iç köşesini alın.Orada, gözyaşı kanalı ve burnunun köprüsü arasında, küçük, etli bir yumru var. Saçı tuhaf derecede ince ve kıvrımlı ve saç çizgisi perdesinin arkasına yaslanıyor.  Ayrıca cildi sararmış ve bir guatr olarak görülüyor. ”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz