Google Maps uygulamasında mutlaka denenmesi gereken özellikler!

1
225 Okunma
Google Maps Bilinmeyen Özellikler

Google Maps hepimzin hayatında önemli bir yere sahip! Google hizmeti, çevremizdeki dünya için de bir coğrafi arama motorudur. Google, harita ürününü artırılmış gerçeklik ve içeriğe dayalı konum önerileri gibi özelliklerle yenilemeye ve iyileştirmeye devam etmekte. Ancak, Google Haritalar’da zaten bilmediğiniz bir dizi özelleştirilebilir araç ve gizli işlev var. Bu yazımızda bu işlevlerin bazılarını ele aldık.

Çevrimdışı Google Maps’e erişin

Google Maps Bilinmeyen Özellikler

Google Maps, bizlere yardımcı olmak için aslında çevrimdışı erişimi de desteklemekte. Çevrimdışıyken erişmek istediğimiz bölgeyi Google Maps’ten bularak ekranın altıdaki sekmeyi tıklıyoruz.  Açılır pencerede, cihazımızda yeterli depolama bulunduğunu varsayarak bu haritayı  indir’i seçin. Harita indirildikten sonra, bölgedeki işletmeler hakkında bilgi alabilir ve indirilen bölümdeki dönüş yol tariflerini öğrenebilirsiniz.

Sürükle ve Bırak ile Çevreyle İlgili Yol Değiştir

Google Maps Bilinmeyen Özellikler

Google Haritalar’ın masaüstü sürümünde yol tarifi alırken, sürükle ve bırak yoluyla belirli yerlerden gitmek veya uzaklaşmak için rotamızı yönlendirebiliyoruz. Hareket etmek için yön rotamızın herhangi bir bölümünü tıklamamız ve sürüklememiz yeterli. (Bu özellik yalnızca yürüyüş, araba sürmek veya bisiklete binmek için yollarla çalışıyor; herhangi bir toplu taşıma seçeneğiyle çalışmaz).

Tek Bir Tıklamayla Yol Tarifi

Google Maps Bilinmeyen Özellikler

Sadece gitmek istediğimiz yeri yazarak Haritalar’ın web sürümünde yol tarifi bulmak kolay, ancak aslındabundan daha da kolaydır . Sadece harita üzerinde herhangi bir yere sağ tıkladığımızda ve bu konum için veya bu konumdan yol tariflerini bulmak için kullanabileceğimiz aşağı açılan bir liste isteyecek!

Herhangi Bir Mesafeyi Ölçün

Google Maps Bilinmeyen Özellikler

Sağ tıklama aracını kullanarak, Dünya üzerindeki herhangi iki noktanın uzaklığını da hesaplayabiliriz!  Sadece “Ölçü mesafesini” seçiyoruz. Bu bir nokta (koyu siyah bir çizgi ile beyaz bir nokta ile belirtilir) düşecek, daha sonra harita üzerinde başka bir yere tıklıyoruz. Böylece bu noktalar arasındaki mesafe hesaplanacak. Ölçeğe tıklayarak metrik ve ABD ölçümleri arasında geçiş yapabiliyoruz. Toplam yolculuk mesafesi ana kartta hesaplanıyor.

Google Haritalar Geçmişinizi Görüntüleyin (ve Değiştirin)

Geçmiş Haritalar aramamızı “Haritalar” ın yanındaki kutuyu ve ardından ekranın üst kısmındaki büyüteç simgesini tıklayarak görebiliriz.

Geçmiş arama sorgularımızı Haritalar’da (mobil cihazlar dahil) görebiliyoruz. Tüm aramalarınızı silmek istediğimizde, üstteki arama çubuğunun sağındaki üç noktayı tıklayarak () ve “Sonuçları sil” seçeneğini seçerek bu işlemi gerçekleştirebiliriz. Alternatif olarak ise tek tek bir sorguları tıklayabilir ve yalnızca kalıcı Google kaydımızdan silebiliriz.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz