Mutfağınızdaki en kirli yer neresi?

0
171 Okunma

Temizlik, biz kadınlar için en önemli konulardan bir tanesi. Ev temizliği, eşyalarımızın bakımı ile yakından ilgileniriz. Evimizde en çok temizlikle vakit harcadığımız yerlerin başında ise mutfak geliyor. Her gün yemek yaptığımız veya dışarıdan yiyorsak bile en azından su içmek için dahi girdiğimiz mutfak sandığınız kadar hijyenik olmayabilir.

Neden mutfağınız daha çok kirleniyor?

Yemek yaparken kullandığımız bıçak, kesme tahtaları tencere veya süzgeçler çiğ sebze ve etlerle çok sık karşılaşır. Tüm işlemleri yaptığımız tezgahımız, lavabonun içini sık sık temizleriz. Temizlerken kullandığımız bez ve süngerler aslında tam bir bakteri yuvası. Genel yapısı nedeniyle etrafındaki kirleri bünyesinde hapseden bezler sık sık ve iyi temizlenmediğinde sağlığınıza zarar verecek bakteriler biriktirebiliyor.

  • Bez ve süngerlerinizi elinizde yıkamak yerine çamaşır makinenizde yıkamayı tercih edin.
  • Aynı şekilde bıçak ve kesme tahtalarınızı elinizde yıkayıp tezgahta bırakmak yerine bulaşık makinesi ile yıkayın. Bu sayede hem daha hijyenik bi temizlik sağlamış olursunuz hem de eşyalarınızı nemliyken tezgahın üzerinde bırakmadığınız için yeni oluşacak bakterilerden korursunuz.
  • Dolap veya çekmecelerin tutacakları, eğer anti-bakteriyel değilse halınız, bulaşık seleniz ve tezgahınızda aynı şekilde bakteri bulunduran alanlar içinde yer alıyor. Sağlıklı ve daha temiz bir mutfak için anti-bakteriyel jeller kullanmaya çalışın. Teknolojinin gücünden yararlanarak mutfağınızı ve içinde kullandığınız eşyaları sık sık makine de yıkamayı ihmal etmeyin.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz