Yaza formda girmek için 5 uygulama önerisi!

1
408 Okunma

Yaza formda girmek için spor planları yapmaya başladık. Spor salonlarına gitmek, Fitness’a başlamak veya pilates seçeneklerden yalnızca bir kaçı. Fakat iş hayatınızla bunları aynı anda yürütemiyorsanız kendi spor takviminizi oluşturabilirsiniz. Bu yaza forma girmek için ihtiyacınız olan şey biraz motivasyon ve bir adet akıllı telefon.

Hem akıllı cihazlarınızda hemde kullanıyorsanız akıllı saatlerinizde yükleyeceğiniz mobil uygulamalar ile, günlük yürüyüş ve koşu planları yapabilirsiniz. Bu sayede gün boyunca ne kadar hareket ettiğinizi ve enerji harcadığınızı görebilirsiniz. Bu sayede hem forma girmek için harcamanız gereken kalori miktarını günlük planınızda tutmuş olursunuz hem de daha sağlıklı bir hayat için koşu ve yürüyüşleri alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Andorid ve iOS telefonlarınız için seçtiğimiz 5 uygulama!

1. Strava

 

Strava uygulaması, koşu ve fitness performansınızı kaydedebilmenize ve bunları arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak sağlar. GPS desteği ile koşu yolunuzu belirlemenize ve arkadaşalarınıza meydan okuma gibi sizi motive edecek özelliklere sahiptir. Koşu ve yürüyüşleriniz için yeni hedefler belirleyebilir yada arkadaşlarınızla birlikte aylık mücadelelere katılabilirsiniz.

Uygulamayı Android ve iOS telefonlarınıza indirebilirsiniz.

2. Runtastic

 

Runtustic diğer uygulamalardan farklı olarak sesli kitap veya Podcast dinlemeyi sevenlere hitap ediyor. Koşu sırasında dinleyebileceğiniz Podcast’leri başka bir uygulamaya ihtiyacınız olmadan buradan satın alabiliyorsunuz. Doktorların her gün en az 30 dakika yürüyüş yapın sesine kulak veren bu uygulamada dinleyebileceğiniz 40 dakikalık Podcast‘leri size sunuyor.

Uygulamayı Android ve iOS telefonlarınıza indirebilirsiniz.

3. Endomondo

 

Endomondo sadece koşu ve yürüyüş değil diğer sporlarınızı kaydetme özelliklerine sahiptir. Ayrıca bir web sitesi ile desteklenen bu uygulama verilenirizi tek bir adımla siteye yükleminizi sağlar. Bu sayede ilerlemenize dair istatistiklerini bilgisayarınızdan da kontrol edebilirsiniz. hava durumu gibi ek özellikleriyle de diğer uygulamalara göre bir adım önde olan uygulama 2 farklı sürümle karşımızda. Ücretsiz olarak kullanılanılabilen bu uygulamadan reklamları kaldırmak ve daha iyi kullanabilmek için Premium’a yükseltmeniz gerekiyor.

Uygulamayı Android ve iOS telefonlarınıza indirebilirsiniz.

4. Runner’s World My Run Plan

 

Runner’s World My Run Plan, sadece koşu için geliştirilmiş bi uygulama değildir. Daha ciddi koşucular için olan bu uygulamanın içinde size özel öneriler bulunur Sadece koşu planınızı değil ihtiyacınız olan beslenme planları ile de ilgilenir. USATF onaylı antrenörlerle ortak çalışan bu uygulama sayesinde, antrenörlere beslenme, fitness ve yaralanmalarınızla ilgili yardım alabilirsiniz.

Uygulamayı Android ve iOS telefonlarınıza indirebilirsiniz.

5. Zombies, Run!

 

Spor hayatınızı bir maceraya çevirmek istiyorsanız bu uygulama tam size göre. Sadece koşu planı verip yerine getirmenizi beklemek yerine bunu oyuna çeviren Zombies uygulaması, sizin performansınıza göre görevler tamamlamanızı ve motive olmanızı sağlıyor. Pro özelliğine geçerek bu oyunları daha da arttırabilirsiniz. Spor yapmaya başlayınca sıkılıyor veya motivasyon sorunu çekiyorsanız bu uygulamayı deneyebilirsiniz.

Uygulamayı Android ve iOS telefonlarınıza indirebilirsiniz.

Yaza formda girmek için nerden başlayacağınızı bilemiyorsanız ve spor için yeterli zaman ayıramıyorsanız bu uygulamalar size yardımcı olabilir. Hepsi birbirinden farklı 5 mobil uygulamadan size uygun olanı seçerek spora başlayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz