Cuma, Mart 29, 2024
Ana Sayfa Aktüel Youtube uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlaması getirebilir!

Youtube uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlaması getirebilir!

0
513 Okunma
youtube, youtube yaş kısıtlaması
Bu yılın sonlarından itibaren YouTube, uygunsuz videolara otomatik olarak yaş kısıtlamaları eklemek için kendilerinin geliştirdiği makine öğrenimini kullanacak. Şirket zaten önceden de güvenlik ekibinin incelemesi adına uygunsuz içeriği işaretlemek için makine öğrenimini kullanıyordu.

Aynı girişimin bir parçası olarak YouTube, çocukların bu kısıtlamaları aşmasını daha zor hale getirmeyi planlıyor. Eğer ki çocuğunuz başka bir web sitesindeki yerleştirme yoluyla kısıtlanmış bir videoyu izlemeye çalışırsa, Google onu YouTube’a yönlendirecek ve burada 18 yaşından büyük olduğunu kanıtlamak için oturum açmalarını isteyecek. Bu sebeple yaş kısıtlaması olan bir videoyu izlemeleri imkansızlaşıyor.

youtube, youtube yaş kısıtlaması

Google Youtube’un bu hareketi için, algoritma kısıtlamaları ile video yükleyen kişilerin bu kararlara itiraz etme şansına sahip olacağını söylüyor. Ayrıca, ek otomasyonun içerik oluşturucuların geliri üzerinde önemli bir etkisi olmayacağı da belirtiliyor.

Yapılan bu duyuru Google’ın YouTube’un tartışmalarla gölgelendikten sonra ebeveynlere ve çocuklarına karşı daha sorumlu görünmesini sağlamak için yaptığı şeklinde yorumlanıyor. 2019’da şirket, video yayın hizmetini izleyen çocuklardan yasadışı olarak veri topladığı iddialarını çözmek için 170 milyon dolar ödemişti . O zamandan beri YouTube bu endişelerini gidermek adına, çocuklar için yaptığı uygulamanın web sürümü gibi özellikleri kullanıma sunmuştu.

Hepsiburada’dan 100 TL’den ucuza alabileceğiniz 10 ürün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz