NASA ve Nokia Ay’a 4G ağı kuruyor!

0
320 Okunma
NASA ve Nokia

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Ay yüzeyine 4G kablosuz sinyal ağı kuruyor! Bu sebeple NASA ve Nokia aya 4G telefon şebekesi kurmak için birlikte sözleşme imzaladı. Uzay şirketi, bu ağ için cep telefonu şirketi Nokia’ya 14.1 milyon dolar sağlamış bulunmakta. Yapılacak bu şebeke ağı, uzaydaki ilk 4G iletişim sistemi olacak.

NASA ve Nokia

NASA ve Nokia Ay’ın yüzeyinde 4G ağı kuracak!

CNN tarafından yapılan açıklamaya göre NASA : “Kuracağımız sistem, ay yüzeyinden gelen iletişimi daha büyük mesafelerde, daha yüksek hızlarda destekleyebilir ve mevcut standartlardan daha fazla güvenilirlik sağlayabilir.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Yine CNN televizyonunun haberinde, NASA’nın, Ay yüzeyindeki araçların kontrolü, yol bulma, görüntü akışı dahil olmak üzere, veri iletimi ve haberleşmenin sağlanması gibi nedenler için ayırdığı 370 milyon dolarlık bütçenin 14.1 milyon dolarını Nokia’nın BellLabs isimli firmasına aktardığı da belirtildi.

Nokia’nın araştırma kolu Bell Labs, resmi Twitter hesabından bu projenin daha fazla detayını açıkladı. Şirket ilerledikçe, bu ağın ay gezintilerinin, navigasyonun kablosuz çalışmasını ve yüksek çözünürlüklü video iletimini desteklemesini sağlamayı planlığını açıkladı. Ayrıca Bell Labs , 4G ağını oluşturmak için uzay uçuşu mühendislik şirketi Intuitive Machines ile ortaklık kuracak.

NASA yaptığı duyurusunda, bu 4G ağın uzay aracına kadar uzanacağını ve aya uygun teknolojinin geliştirilmesine yardımcı olacağını açıkladı. Fakat şu an NASA’nın bu projeyi nasıl yürüteceği ya da hangi plan doğrultusunda ilerleyeceği bilinmiyor.

Meizu UR Live Special Edition tasarımıyla dikkat çekti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz