Ne yediğinizi takip eden uygulama: Foodvisor

0
449 Okunma
Foodvisor

Sosyal medyada geçirilen zamanların artmasıyla kullanıcıların birçoğu akıllı telefonları üzerinden diyet uygulamalarını kullanıyor. Günlük olarak tüketilen su takip uygulamalarından size kolay ve basit bir şekilde spor yapmayı sağlayan uygulamalara kadar birçok uygulama ile çeşitlenen seçeneklerin arasında bir de yapay zeka destekli yemek takip uygulaması Foodvisor yer alıyor.

Kedi sahibi olanlar kalp krizinden korunuyor!

Foodvisor yapay zeka destekli bir yemek takip uygulaması

Foodvisor uygulamasıyla diyet programlarına katılabildiğiniz gibi aynı zamanda gün içinde neler yemeniz gerektiğini, sağlıklı yaşam tavsiyeleri vb birçok hizmete de ulaşabiliyorsunuz. Bununla beraber gün içinde yediğiniz her şeye kaydedebildiğiniz uygulamaya tek tek veri girmenize gerek kalmıyor. Yediğiniz yemeğin fotoğrafını çekerek, uygulamaya yükleyebilirsiniz.

Şimde gelelim çalışma prensibine, öncelikle çektiğiniz fotoğraftaki yemeği tanımayan uygulama bunu derin öğrenme kullanarak yapıyor. Neyi yemek üzere olduğunuzu tespit etmek için görüntü tanıma özelliğine de yer verilen uygulamanın çalışma mantığı akıllı telefonlardaki otomatik olarak algılanan”yemek fotoğrafı çekme” özelliğine benziyor. Prensip olarak bu özelliğe benzeyen Foodvisor, yiyecek türünü belirleyerek, tahmini kalorilerini hesaplıyor.

Foodvisor

Makine öğrenmesinin giriş aşamasında olan uygulama, eğer yemeğinizde yanlış bir tahminde bulunursa elle girip bu yanlış tahmini değiştirebiliyorsunuz. Ancak bu uygulamada aklınıza tek tek yediğiniz her şeyi girmek zorunda kalacağınız gelmesin.  Diğer yemek izleme uygulamalarından farklı olarak veri girişini tek bir fotoğraf karesine sığdıran uygulama, bu noktada kullanıcıların isteklerine yönelik geliştirilmiş gibi duruyor.

Uygulamayı yüklemesi iOS ve Android cihazlar için ücretsiz. Ancak uygulamanın tüm hizmetlerine ulaşmak için bazı meblağlar ödemeniz gerekiyor. İlk hafta ücretsiz kullanabildiğiniz uygulamayı, sonrasında istediğiniz hizmeti seçerek devamlı olarak abone olabiliyorsunuz. Aylık 5 ila 10 dolar arasında premium abonelik sunan uygulama, istenilen hizmete göre, profesyonel diyetisyenlik desteği de sunuyor. Uygulamanın henüz Türkçe versiyonu bulunmuyor fakat, Fransızca, İngilizce, Almanca ve İspanyolca gibi en çok kullanılan dilleri destekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz