Kedi sahibi olanlar kalp krizinden korunuyor!

0
407 Okunma

Hayvanseverler haklı çıktı. Kedi veya köpek sahibi birçok kişi evcil hayvanlarıyla beraber uyuyor. Uzmanlar tüyler ve bakterilerden kaynaklı bazı olumsuzluklardan dolayı bu aynı yatakta uyuma olayını eleştiriyor olsa da yeni araştırmalar kedilerin sizi kalp krizinden koruduğu ortaya çıktı.

kedi sahibi

Purewow adlı internet sitesinde paylaşılan “Kedinizin yatağınızda uyumasına izin vermeniz için 6 sebep” başlıkla yazıya göre, kedilerin yeni bir özelliği ortaya çıkıyor. Söz konusu yazıda listelenen bazı sebeplere bakarak, kedi sahibi olmanın birçok güzel yanı var diyebiliriz.

Ancak listedeki en ilginç sebep şüphesiz Minnesota Üniversitesi İnme Enstitüsü’ndeki araştırmacıların çalışmalarına atıfta bulunan kısım. Söz konusu araştırmaya göre kedi sahiplerinin kalp krizi riski yüzde 30 daha az. 

Kedi sahibi olanların kalp krizi riski daha az

Kediler kalp krizi riskini nasıl düşürüyor olabilir? 2008 yılında Amerikan İnme Derneği’nin yaptığı araştırmaların sonuçlarına göre, 10 ila 30 yaş aralığındaki 4 binden fazla kişiyi 10 yıl boyunca incelendi. Yıllar geçtikten sonra ise kedi sahibi olan kişilerin kalp krizinden ölme riskinin yüzde 30 daha az olduğu sonucuna ulaşıldı.

kedi sahibi

Çalışmanın yayınlanan sonuçlarına göre kediler stres ve heyecan kaynaklı kalp krizi riskini azaltıyor. Çünkü kediler ile vakit geçiren sahipleri kedileriyle gün içinde yaşadıkları stresi atabiliyor. Bu durumun bir benzeri köpekler için de söyleniyor ancak bahsettiğimiz araştırma yalnızca kediler için sonuçlar ortaya çıkarttığını söyleyebiliriz.

Bu hayvanlar ve insan sağlığı arasındaki ilk çalışma değil, zira 2005 yılında California Los Angeles Üniversitesi’ndeki bir çalışma, köpeklerle temasın, kalp rahatsızlığı bulunan insanlarda rahatsızlıkların iyileşmesinde olumlu etkilerinin olduğunu ortaya çıkardı. Aynı şekilde sadece kalp değil, akciğer hastalıklarında da iyileşmeler söz konusu olduğu görüldü.

Eviniz bir kediye emanet!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz