Netflix imzalı Atiye için şaşırtan mahkeme kararı

0
309 Okunma
Atiye dizisi

Netflix’in sevilen Türk yapımı dizisi Atiye yeni bir karar ile dikkat çekti. Geçen yılın dikkat çeken yapımları arasında yer alan ve Beren Saat, Mehmet Günsür gibi ünlü isimlere yer veren dizi mahkemelik oldu. Atiye dizisi için açılan dava dilekçesi ortaya çıktı.

Atiye dizisi mahkemelik olmasıyla gündeme geliyor

Dizide oyunculuğu ile dikkat çeken Beren Saat, Melisa Şenolsun, Metin Akdülger ve Mehmet Günsür yer alıyor. Yıldız oyuncuların yer aldığı Atiye için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesi ortaya çıktı.

Dava dilekçesinde “Şengül Boybaş, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağrılmamıştır. Verilen demeçlerde de Boybaş’ın ve eserinin adı anılmamıştır. Hak ihlalinin devamı halinde dizinin ikinci ve üçüncü sezonunun yayınının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istiyoruz” yazıyor.

Bilmeyenler için Atiye yazar Şengül Boybaş’ın Dünyanın Uyanışı adlı romanından esinlenilerek diziye uyarlanmıştı. Dizinin başında yer alan jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımlarında Boybaş’ın eserine ve ismine yer verilmediği iddia edildiği için OG Prodüksiyon şirketine dava açıldı.

Dünyanın Uyanışı adlı kitabın 2018 yılında raflardaki yerini aldığını belirtelim.

2019’un en çok izlenen dizisi Atiye’ye gelen tepkiler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz