Netflix’in 25 yıllık hizmeti ‘sürpriz’ şekilde kapandı!

0
135 Okunma

Netflix, DVD kiralama hizmetini Eylül ayında kapatıyor. Ancak son müşterilerine bonus diskler göndereceğini açıkladı.

Netflix DVD kiralama işini bırakıyor

Dijital yayın denilince ilk akla gelen platformlardan biri olan Netflix, 1998 yılında DVD kiralayarak hizmet vermeye başlamıştı. 25 yıldır devam eden bu hizmet Eylül ayında kapatılacak. Platform, DVD gönderdiği son müşteriye de sürpriz yapmayı ihmal etmedi.

Şirket, 1998 yılında ABD’de posta üzerinden DVD kiralama şirketi olarak hizmet vermeye başladı ve günümüzde 40 milyondan fazla aboneye sahip. Dijital yayıncılığın yükselişiyle birlikte Netflix’in DVD tabanı oldukça küçüldü.

Netflix DVD hizmeti

Platform, geçtiğimiz aylarda DVD kiralama hizmetinin 29 Eylül tarihinde kalıcı olarak kapatılacağını açıklamıştı. Sosyal medyada paylaşılan bir görselde ise bazı müşterilere son kez “hediye DVD’ler” gönderileceğini belirtti.

Netflix, efsane hizmetinin kapanışını anmak için belirli DVD abonelerine bonuslar sağlayacak. Müşterilere gönderdiği e-postada, hizmetin son günü olan 29 Eylül’de “bonus disklerin” kargolanacağını ifade edildi. Bu sayede aboneler, 10 adede kadar DVD veya Blu-ray film alabilecek. 

Bonus diskler, şirketin sadık müşterilerine yönelik bir hediyesi gibi görünüyor. Ancak Netflix’in bu DVD’lerin iadesini isteyip istemeyeceği belli değil. Henüz ödenmemiş kiralamalar için ise son tarih 27 Ekim olarak belirlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Netflix sözcüsü, “Yirmi yılı aşkın sürenin ardından, ikonik kırmızı zarflar tarihe karışacak. DVD aboneliğini çoğu kişi için geçersiz kılmış olsak da, pek çok kişinin tanıdık paketleri postayla almakla ilgili güzel anıları var” dedi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz