Twitter, Blue abonelikleri için kimlik doğrulama yapacak

0
104 Okunma

Twitter, bu defa Blue abonelikleri için kimlik doğrulama sürecini başlatıyor. Böylece sahte hesaplara mavi tik verilmeyecek.

Twitter, Blue aboneliği için kimlik bilgilerini istiyor

Elon Musk, popüler sosyal medya uygulaması Twitter’ı satın alma döneminde platformdaki spam ve bot hesaplara savaş açacağını söylemişti. Twitter yani yeni ismi ile X, kullanıcılardan kimlik bilgilerini istemeye başladı.

Bir kullanıcı tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre X, X Premium kullanıcıların kimlik ve selfie fotoğrafları göndermelerini gerektiren yeni bir doğrulama sürecini devreye aldı.

Twitter X premium

Popüler sosyal medya uygulamasının bu kararı, Blue aboneliği ile birlikte her kullanıcıya mavi tik verilmesinden sonra alınmaya başlandı. Gerçek kişileri taklit eden hesaplar, bir süre önce uygulama içinde kaosa yol açmıştı. Kimlik doğrulama ile bu gibi durumların önüne geçilecek.

Paylaşılan bilgilere göre kimlik bilgilerini yükleme hizmeti İsrail merkezli Au10tix tarafından yürütülecek. Twitter kullanıcılarının bilgilerini işleyecek olan platform, 30 gün boyunca kimlik ve selfie çekimlerini saklayacak.

Kullanıcıların ehliyet ya da pasaport gibi resmi kimliklerinin yanı sıra, X uygulamasından çekilmiş selfie göndermeleri de isteniyor. Kimlik doğrulama işleminin tamamlanmasının ise 5 dakika sürmesi gerekiyor. Bu süre aşılırsa, fotoğrafları tekrar yüklemek zorunlu olacak.

Daha önce Elon Musk, kendi profilini “ID Verified” olarak güncelledi. Ayrıca hesabının “M.Ö. 3000’den beri doğrulandığı” şakasını yaparak yaklaşan değişikliklerin ipuçlarını verdi. Bu hamle ile Musk, mavi tik yüzünden oluşan karışıklığın önüne geçmek istiyor.

Peki siz Twitter’ın bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz