Netflix’in çok izlenen dizisine dava şoku!

0
235 Okunma
Sabrina ve Satanist Tapınak, Baphomet Heykeli

Netflix’de 26 Ekim 2018’de yayınlanmaya başlanan Chilling Adventures of Sabrina dizisine Satanist Tapınak tarafından açılan davanın detayları kamuoyuna açıklandı.

Satanist Tapınak’ın Baphomet heykeli Netflix dizisinde kopyalandı!

Netflix’in “Chilling Adventures of Sabrina” dizisi ile Satanist Tapınak arasındaki çatışma kulağa pek olası olmayan bir hukuki anlaşmazlık gibi gelebilir, ancak bu dava dini imgeler ve telif hakkı sorunları üzerine bir davaya dönüştü. Satanist Tapınak, Netflix ve Warner Bros’u, özellikle Tapınak’a ait bir sembol olan Baphomet’e benzeyen bir heykeli tasvir ettikleri için telif hakkı ihlali ile suçladı.

Satanist Tapınak tarafından 2018 yılında başlatılan bu yasal hesaplaşma, kendi Baphomet heykelleri ile TV dizisindeki Academy of Unseen Arts’ta görünen heykel arasındaki benzerlik nedeniyle ortaya çıktı. Her iki kuruluş da yardımseverlik ve adaletsiz otoritenin reddi etrafında şekillenen bazı ideolojik ilkeleri paylaşıyor olsa da anlaşmazlık yalnızca dini imgelerin kötüye kullanıldığı iddiası etrafında dönüyordu.

New York federal mahkemesinde açılan davada, telif hakkı ihlali ve ticari marka ihlali nedeniyle 150 milyon doların üzerinde tazminat talep edildi. Satanist Tapınak, dizinin Baphomet’i kötülükle ilişkilendirdiğini, Tapınak’ın itibarına zarar verdiğini ve sembollerini kötü niyetle tasvir edilen iğrenç eylemlerle ilişkilendirdiğini iddia etti.

Ancak, bu yasal çatışma beklenmedik bir hızla sonuçlandı. Davanın kamuoyuna açıklanmasından kısa bir süre sonra, taraflar arasında uzlaşmaya varıldığı haberi geldi. Anlaşmaya göre Netflix, dizinin daha önce çekilen bölümlerinin jeneriğinde yer alan heykeller arasındaki benzerlikleri kabul etmek zorunda kaldı. Gizlilik anlaşması nedeniyle herhangi bir mali uzlaşmanın ayrıntıları açıklanmamış olsa da Satanist Tapınak’ın tazminat talebini 150 milyon dolardan 50 milyon dolara indirdiğini öne sürülüyor.

İkizler farklı beslenseydi ne olurdu? Netflix’in yeni belgeselinin fragmanı yayınlandı!

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz