Netflix’in gizli özelliklerini öğrenin!

2
3.951 Okunma

Gün içerisinde sıklıkla kullandığımız Netflix‘in gizli özellikleri olduğunu biliyor muydunuz?

Özellikle son yıllarda ülkemizde de popülerleşen film ve dizi gibi yapımların yayınlandığı platform Netflix’te birtakım gizli özellikler bulunuyor. Peki siz bu gizli özellikleri biliyor musunuz? Kullanım kalitenizi arttıracak ve çok fazla bilinmeyen 6 adet özelliği öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

İzlediğiniz yapımları ana ekranınızdan silebilirsiniz!

Netflix izleme geçmişiniz anasayfanızda görünüyor ve genellikle izlemeye devam edin ya da bir sonraki bölüm gibi seçeneklerle geliyor. ”izlememeniz gereken bir şey” izlediniz diyelim ya da çocuğunuz bir çizgi film seyretti ve anasayfanız Disney yapımlarıyla doldu. İşte bunun önüne geçmek için buraya tıklayarak izleme geçmişinizi temizlemeniz mümkün.

Gizli Netflix kodları

Netflix'in gizli özelliklerini öğrenin!

Platformda gizli kodların olduğunu biliyor muydunuz? Anasayfanızda ya da seçtiğiniz kategorilerde Netflix üzerindeki bütün yapımları görmeniz mümkün değil. Ancak verdiğimiz linkte yüzlerce kategoriyi rakam tuşlamalarıyla görüntüleyebiliyorsunuz ve spesifik istediğiniz alanda filmleri görüntüleyebiliyorsunuz. Diyelim ki Aksiyon kategorisinden bir film izlemek istiyorsunuz ancak bu filmin de Asya yapımı ya da Western olmasını istiyorsunuz işte bu kodlar spesifik seçim yapmanızı sağlıyor. Buraya tıklayarak kodlara ulaşabilirsiniz.

Kendi profilinizi oluşturun

Evde ortak kullandığınız aile fertleriniz Netflix’te sizden farklı içerikler izliyor ve haliyle önerilenler de sizi hoşunuza gitmiyorsa açılış sayfasındaki ‘+’ işaretine tıklayarak kendinize profil oluşturabilir ve platformun size özel tercihler sunmasını sağlayabilirsiniz.

Ne izleyeceğinizi bilmiyor musunuz?

Netflix Roulette, tam buna göre. Sadece ‘Spin’ butonunu tıklayın ve size sunacağı herhangi bir yapımı izlemeye başlayın. Buraya tıklayarak adrese gidebilirsiniz.

Sesli betimlemeleri kullanın

Bazen sevdiğiniz bir programı izleme şansınız olmayabilir. Ancak platformda bulunan ‘Sesli Betimleme’ seçeneği ile izleyemediğiniz yapımı dinleme şansını yakalayabilirsiniz.

Başka kullanıcıları hesabınızdan atın

Netflix hesabınız şifrenizi paylaştıysanız muhtemelen arkadaşlarınızda ya da eski sevgilinizde hala açıktır. Eğer başkalarının hesabınızı kullanmasını istemiyorsanız Hesabım>Tüm cihazlardan çıkış yap seçeneğine tıklayarak hesabınızın açık olduğu bütün cihazlardan çıkış yapabilirsiniz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz