Sosyal medya sizi streslendiriyor mu ?

0
204 Okunma
Sosyal medya

Sosyal medya kanalları insanlar tarafından ilgi görünce çeşitlenerek yeni platformların da açılmasını sağladı. Sayıları her geçen gün artan bu platformların kullanıcı sayıları da aynı oranda artış sağladı. Her anımızı paylaşma ihtiyacı hissettiren sosyal medyanın sizi streslendirebileceğini hiç düşünmüş müydünüz?

Yapılan bir araştırmaya göre sosyal medya insanların gereksiz yere streslenmesine sebep oluyor. Eğer sizde sosyal medyanın sizi streslendirdiğini düşünüyorsanız kullandığınız sosyal medya platformlarını ve kullanım şekillerinizi düzenleyerek bu stresten kurtulabilirsiniz.

Siz medyayı tüketin medya sizi tüketmesin

Aradığınız, ilginizi çeken her şeyi sosyal medya üzerinden takip edebiliyorsunuz. İstediğiniz her an bu bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Hatta bazen istemesek bile bunları takip etmek sorunda hissederiz. Kitap okurken, kahve içerken veya arkadaşlarınızla gezerken telefonunuzu alıp neler paylaşıldığına bakmak isteriz. Eğer sizde bunu yapıyorsanız siz medyayı değil medya sizi tüketiyor. Bu platformlarda paylaşılan her şeyi takip edin ama bunun sizi bağımlı hale getirmesine engel olmaya çalışın.

İlginizi çekebilir: Sosyal medya sizin vazgeçilmeziniz mi?

sosyal medya

Her zaman anlamayı ya da anlaşılmayı beklemeyin!

Sosyal medya da paylaşılan her şey bir anlam içermez. Genellikle eğlenmek için paylaşım yapılan bu platformlardaki her şeyi anlamlandırmaya çalışmayın. Aynı şekilde yazdığını veya paylaştığınız fotoğrafları da herkesin anlamasını beklemeyin. Her gün milyonlarca paylaşımın yapıldığı bu platformlardaki her şeyi anlamlandırmaya çalışmak sizi streslendirecektir.

Her akımın için de olmak zorunda değilsiniz!

Her gün bir konu veya bir poz popüler olabilir. Bir konu hakkında herkesin bir yorumu veya katkısı olması sizin de bu akıma katılmanızı zorunlu kılmaz. Sadece size ve düşüncelerinize uygun olan, yaparken kendinizi mecbur hissetmediğiniz akımların içerisinde yer alın. Kendinizi olmadığınız biri gibi göstermek zamanla sizi mutsuz hissettirecektir.

Takip ettiklerinizi sık sık kontrol edin

Hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın ana sayfanız daima takip ettiğiniz kişi ve sayfaların gönderilerinden oluşacaktır. Takip ettiğiniz sayfaları sürekli gözden geçirerek sizi olumsuz etkileyen sayfaları takipten çıkın. Sizi sürekli olarak negatif düşüncelere sürükleyen sayfalar gün içinde en çok vakit geçirdiğiniz platformlar ile sizi streslendirebilir.

Sosyal medya, kullanım şeklinize göre faydalı veya zararlı olabilir. Bu platformların gücünden bilinçli kullanmayı öğrenerek faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz